Firebat felhagy a versenyzéssel, nagy a mozgolódás a profi HS világban

Firebat felhagy a versenyzéssel, nagy a mozgolódás a profi HS világban

Csapatok oszlanak fel és játékosok vonulnak vissza. Mi történik a profi HS világban?

A Hearthstone mindig is fura kasztja volt az esport világnak. Népszerű, sokan követik napról-napra a Twitch-en, ezzel együtt valahogy mégsem lehet azt mondani, hogy ott van a legnagyobbak között. Ennek az egyik oka, hogy a streamer személyiségek általában népszerűbbek, mint maguk a profi játékosok. Vegyük például Amaz-t, Hafu-t vagy az öreg Kripparian-t. Egyikükről sem lehet elmondani, hogy egyik versenyről a másikra utaznának, inkább ülnek otthon és napi 8 órában közvetítenek és ezzel általában mindig ott is vannak a top 3 HS adás között. Emlékezzünk csak vissza, amikor Kripp a Gadgetzan kijövetelekor a pack bontogatós stream-jén 100.000 fölötti nézettséget tudott behúzni. Egyszóval, nem biztos, hogy a profi karrier a legkifizetődőbb, ha valaki ezzel akar foglalkozni. Ami pedig a héten történt, csak alátámasztja ezt a gondolatmenetet.

Trump otthagyta a TSM-et és átment Reynad-hoz

Jeffrey "Trump" Shih már a béta óta az egyik legismertebb személyiség a közösségben. Nagyszerű aréna játékos és a ladderen is megállja a helyét. Ő volt az, aki bebizonyította, hogy a Legend elérése nem attól függ, hogy valaki minden lapot megvesz, az előrejutás csak a játékos tudásától és türelmétől függ. Ezt háromszor csinálta végig, amikor 3 különböző f2p accounttal eljutott a legjobbak közé.

Az adásaiban pedig a  magyarázat a legfontosabb. Trump népszerűsége leginkább abból fakad, hogy a legtöbb esetben elmagyarázza, hogy mit miért tesz, nagyon sokat lehet tőle tanulni. Shih eddig a Team SoloMid csapatát erősítette, viszont nemrég jött a hír, hogy Reynad-nak sikerült átcsábítania a Tempo Storm-ba. Várható, hogy itt is főként streamerként folytatja a karrierjét, de itt talán több lehetősége lesz arra, hogy a nagyobb versenyeken is találkozhassunk vele. A váltásról Trump ennyit mondott:

"Azért választottam a Tempo Storm csapatát, mert Reynad egy erős férfi, akinek nem kell egy nő segítsége. Azon fogok dolgozni, hogy a csapatot át tudjam alakítani a Trumpo Stormmá."

Úgy tűnik, Firebat felhagy a profi versenyzéssel

Jeames "Firebat" Kostesich a Twitter-en jelentette be, hogy otthagyja a Cloud 9 csapatát, sőt, a jövőben a versenyzést is hanyagolni fogja. 

Ez jelentheti azt, hogy profi kommentátor akar lenni, vagy hogy több időt akar tölteni azzal, hogy olyan versenyeket szervezzen, mint a Batstone, de a HS világot valószínűleg nem fogja elhagyni. Korábbi csapattársa, Jan "Ek0p" Palys egyébként nem bírta ki, hogy ezután oda ne szúrjon a volt csapatának és a Twitteren annyit válaszolt Firebat bejelentésére, hogy a Cloud 9 egyébként magasról tesz a csapat HS divíziójára.

A Team Celestial kínai Hearthstone csapat is kiszáll a játékból

December óta Kínában hat szervezet mondta azt, hogy ennyi, elég volt a HS-ből. A legutóbbi a 2014-ben alakult Team Celestial volt, ami három évvel ezelőtt HS csapatként jött létre, most viszont nem támogatja tovább a Hearthstone tevékenységet. Kiszállt még az OMG, a Tongfu és a World Elite, ezzel pedig a kínai nemzeti HS liga mezőnye gyakorlatilag lecserélődött. 

Egyébként a jelenség nem új keletű és nem korlátozódik csak Kínára. Ebben az évben olyan nyugati csapatok is kiszálltak, mint a Hearthlytics, a Counter Logic Gaming vagy a Natus Vincere. Baljós jelek a kompetitív Hearthstone frontján?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!