Mi lenne, ha az EU és az NA LCS még mindig BO1 lenne?

Mi lenne, ha az EU és az NA LCS még mindig BO1 lenne?

A TheScore eSports infografikájából kiderül, hogy hogyan is állna az EU és az NA LCS 7 hét után, ha még mindig BO1 rendszer lenne.

A Riot Games 2016-ban megváltoztatta az EU és az NA LCS rendszerét, hiszen BO1-ről BO2 lett Európában, míg Észak-Amerikában a BO3 lett a nyerő. Igaz idén már mind a két régióban a BO3-s rendszer működik. Az alábbi ábrák azt mutatják, hogy 7 teljes hét elteltével (tehát a mostani hetet ne vegyük bele), hogyan állnának a csapatok az NA és EU LCS-ben, ha még a régi formátum szerint játszanának.

Viszlát Bo2 és párhuzamos meccsek - EU LCS 2017

Aioween | 16/12/15 11:16 Az idei év nyári splitjében több változás is történt az EU LCS-ben, aminek a fogadtatása nem volt felhőtlen a nézők szemében, gondolunk itt például a Koreára már régebb óta jellemző Bo2-re. Ezen szériák, ahol a döntetlennek is reális esélye volt, valahogy hiányérzetet keltettek az emberben, hiszen nem mindig volt egyértelmű győztes.

Ha csak az első meccseket, azaz egy Bo1 formátumot néznénk idén, akkor alaposan borulna a mostani állás az NA LCS-ben. A TSM jelenleg 12-2-vel vezeti a bajnokságot, de ha maradnánk az első meccs eredményeinél, a Cloud9 és a Phoenix1 vezetné a tabellát 11-3-as aránnyal. A Team EnVyUs-on viszont még ez sem segítene, így is ők állnának az utolsó helyen. A Team Dignitas pedig örülhet, hogy a BO3-at nézik, hiszen ők is elég nagy bajba lennének, hogyha nem BO3-as szériákat kellene játszaniuk. 

KÉK OLDALON A BO1-ES FORMÁTUM EREDMÉNYEIT LÁTHATJUK, MÍG A PIROS OLDALON A JELENLEGI ÁLLÁS SZERINTIT.

Valamivel érdekesebb, hogy ha az európai mezőnyt nézzük, az állás nem változna. A G2 és a Misfits ugyanúgy magabiztosan vezetné az A csoportot, csak egy kicsit szorosabb hajrára számíthatnánk. A ROCCAT sorsa ugyanúgy megvan pecsételve, viszont a Giants még simán utolérhetné a fnatic csapatát. 

A B csoportban a Splyce megelőzné a Unicorns of Love-ot és így holtversenyben vezetné a csoportot az H2k-vel. (Itt van egy elírás a képen, a Splyce lenne a második helyezett és az UOL a harmadik.) Az Origen pedig legalább büszkélkedhetne egy győzelemmel a mostani 0 helyett. Minimálisan még a Vitality-nek is lenne esélye beleszólni a hajrába, hiszen BO1-ben könnyen utol lehet érni valakit. Ha az UOL helyzetét nézzük, akkor örülhetnek, hogy BO3-as szériákat kell játszaniuk. 

Ebből is látszik, hogy néhány csapatnak melyik rendszer áll jól. Sok olyan mérkőzést láttunk már, ahol 1-0-ról felállva nyert egy csapat és lehet, hogy ez a BO3 egy fokkal izgalmasabbá teszi a játékot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!