A legemlékezetesebb szerepcserék a League of Legends történelmében

A legemlékezetesebb szerepcserék a League of Legends történelmében

Nézzük meg a legemlékezetesebb szerepcseréket a League of Legends történelmében, a profik között.

Talán elmondhatjuk azt, hogy a játékosok nagy részénél, persze nem mindenkinél, eljön egy olyan kritikus időszak, amikor megunja a csapatban betöltött pozícióját, esetleg máshol van rá szükség, ezért egy másikra vált. 

Legutoljára a Team Liquid csapatában volt egy kis mozgolódás, ami azért nagy port kavart mind a csapaton belül, mind a médiában. Miután Piglet olyan magabiztosan kijelentette, hogy jelenleg ő a legjobb lövész játékos Észak-Amerikában, egyik pillanatról a másikra már a középső ösvényre váltott. 

Piglet: "Én vagyok a legjobb jelenleg, főleg NA-ben."

Piglet az ESPN-nek adott interjújában beszél arról, hogy milyen a csapatösszhang és hogyan viszonyítja magát a többi lövészhez képest.

A Liquiden belüli változások ezzel még közel sem értek véget. Igaz, több szerep váltás nem volt már, mégis érdekes ahogyan a történet folytatódik. Az előző héten csatlakozott a csapathoz Adrian "Adrian" Ma és persze a legnagyobb meglepetést okozó és az ideiglenesen visszavonult Yiliang "Doublelift" Peng is csatlakozott az eddig hanyatló Liquid-hez.

Eddig tartott Doublelift visszavonulása

Aioween | 17/03/08 09:08 Az idei szezon elején WildTurtle visszatért a TSM-be, miután Doublelift úgy döntött novemberben, hogy pihenőre van szüksége, kicsit foglalkozna a magánéletével és kipróbálja a normális hétköznapokat is, mivel ahhoz nem nagyon volt szerencséje LoL karrierje miatt. Január végén már arról beszélt a streamjén, hogy gondolkozik a nyári visszatérésen.

Ha már a szerep cseréken van a hangsúly akkor nézzük meg Piglet teljesítményét a középső ösvényen. Hat meccs alatt 27/14/36-os KDA-val büszkélkedhet. 

De nézzük is az eddigi legemlékezetesebb szerepcseréket:

EURÓPA: Bora "YellOwStaR" Kim | Lövész - Támogató, Season 3

Európában rengetek szerepcsere volt már, de sokuk nem maradt emlékezetes vagy csak simán elsiklottunk felette. YellOwStaR váltása egy igazi sikersztori. 2013 júliús 4-én váltott támogató pozícióra, miután nRated elment a csapattól és az ő helyét pedig puszu vette át, amíg Rekkles elég idős lett ahhoz, hogy az LCS-ben játsszon. Nagyon könnyen beletanult az új pozícióba. Ahogyan olvasta az ellenfél játékát és tökéletes hívásokat hozott Európa egyik legsikeresebb csapatává tette a fnatic-ot. 2013 júniusa és 2015 decembere között a fnatic 5 EU LCS döntőben volt ott, amiből négyet meg is nyert. A legemlékezetesebb története a fnatic-kal az volt, amikor egy teljesen új csapatot építettek köré és veretlenül tudták megnyerni a szezont.

DÉL-KOREA: Go "Score" Dong-bin | Lövész - Dzsungel, Season 5

Score volt az egykori KT Rolster Bullet csapatának egyik húzóembere. Miután Dél-Koreában betiltották, hogy egy organizációnak két csapata legyen, így a KT Rolster Arrow és a KT Rolster Bullet csapatát összevonták. A lövész pozícióban Score-nak és Arrow-nak osztoznia kellett volna, hogy ki mikor játszik. De, Score dzsungelre váltott és így InSec és KaKAO mellé egy harmadik dzsungeles is érkezett. A KT Rolster egyértelműen Score-al ért el nagyobb sikereket, hiszen nagyon jól látott a pályán. Teljesen máshogy néznénk most a KT-re, hogyha a 2015-ös VB-n a KOO Tigers nem állította volna meg őket és, ha a 2016-os LCK nyári szezonjának a döntőjében nem kapnak ki a ROX Tigers-től.

ÉSZAK-AMERIKA: Hai "Hai" Du Lam | Dzsungel - Középső - Támogató - Középső, Season 3,5,6

Észak-Amerikában is történt jó pár mozgolódás az évek során. Gondolhatunk Brandon "Saintvicious" Di Marco váltására a felső ösvényről a dzsungelba, vagy akár Zaqueri "Aphromoo" Black lövészből támogatóra történő cseréjére is. De a legemlékezetesebb csere(ék), valószínű Hai nevéhez fűződnek. Miután dzsungelből a középső ösvényre váltott a Cloud9 szekere beindult. Igaz, hogy jelenleg a FlyQuest csapatát erősíti a C9 sosem fogja elfelejteni Hai nevét, hiszen segítette a csapatot három különböző pozícióban is egészen 2015 nyaráig amikor a sérülése miatt visszavonult... ideiglenesen!

Amikor 2015-ben a Cloud9 a kiesés szélén állt, Hai visszatért a dzsungelbe és a csapatban is megjelent újra a megfelelő stabilitás. A C9 bentmaradt az LCS-ben és nemhogy bent maradt, de bejutott a regionális kvalifikációra a VB-re és ott a Gravity és az Impulse csapatát legyőzve a még a VB-re is kijutottottak!

2016 tavaszán visszatért, de akkor is más szerepben. Akkor Michael "Bunny FuFuu" Kurylo-t váltotta a támogató pozícióban és hozzásegítette csapatát, hogy elérje az ötödik helyet. Ezután a Cloud9 Challenger csapatához igazolt ahol újra a középső ösvényen játszott és bejutott az LCS-be újra. Ők a FlyQuest!

Lehet szeretni vagy utálni Hai-t, ő bárhol megállja a helyét!

+1 xPeke, aki mindig segít ha szükség van rá!

Enrique "xPeke" Cedeño Martínez aki az első szezon során még a fnatic felső ösvényes játékosa volt egy igen hullámvölgyes karriert futott be. Az második szezonra a középső ösvényre váltott, ahol egyből világsztár lett belőle a Kassadin backdoorja miatt.

 

Ezután 2014-ig a fnatic csapatát erősítette a középső ösvényen, ahol jelentős sikereket ért el. Három EU LCS győzelem és egy VB 3-4 helyezés. 

2014 decemberében megalapította saját csapatát az Origen-t. A 2015-ös EU LCS nyári szezonjára már be is jutottak az LCS-be. Akkor még ún. "part-time" mides volt, hiszen néha ő játszott, 2016-tól pedig váltották egymást PowerOfEvil-lel. Ezután jöttek a meglepetések. A csapat a második helyet szerezte meg, de kikapott a nyári döntőn a fnatic-tól 3-2-re. Így egyetlen esélyük volt még kijutni a világbajnokságra. A regionális kvalifikációban legyőzték az UOL-t és utolsó csatlakoztak a VB-n induló csapatokhoz. A világbajnokságon is folytatódott a sikersztori, hiszen az elődöntőig meg sem álltak, ott kaptak ki az SKT T1 csapatától. 

Következő évben mikor már Zven is elhagyta a csapatot és FORG1VEN igazolása sem bizonyult a legjobbnak, neki kellett beállnia lövésznek. Egész jól helytállt, de azért látszott, hogy nem ez a kedvenc pozíciója, de a lényeg a lényeg a csapat sikeresen bent maradt az LCS-ben és indult a 2017-es tavaszi szezonban is. A mostani szezon még rosszabb mint az előző, mivel most már biztosan küzdeniük kell a bentmaradásért. xPeke megint úgy döntött, hogy visszatér, hogy kisegítse a csapatát, de most sem a kedvenc pozíciójára, hanem a sokak által utált támogató szerep jutott neki. Egy kis szikrát tudott adni az Origen-nek, de ahhoz nem eleget, hogy elkerüljék a kvalifikációs tornát.

Nektek melyik volt az eddigi kedvenc szerepváltásotok? Ti is sokszor megunjátok azt a szerepet amit folyamatosan játszotok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!