Egy hihetetlen karrier története - Doublelift

Egy hihetetlen karrier története - Doublelift

Egy remek videó gyűjti össze Doublelift karrierjét a kezdetektől a mostani visszatéréséig.

Egy név, amit nem nagyon kell bemutatni senkinek. Egy nicknév, akiről már az egész LoL közösség hallott. A név, ami mögött már több, mint 6 év kompetetív játék lapul. Ez a név nem más, mint Yiliang "Doublelift" Peng.

A karrierje nem most kezdődött. Egészen 2011 elejére kell visszanyúlnunk, amikor még támogatóként játszott. 2011-ben csatlakozott az EpikGamers csapatához és egyben későbbi csapattársához, Dyrushoz, akikkel egyből az első Világbajnokságra le is jutottak, ahol az elődöntőben a versenyt is megnyerő fnatic ejtette ki őket. Doublelift és csapata az első megmérettetés után:

A szülők nála is gondot okoztak, konkrétan kirakták a házukból. Mindig azt mondogatták, hogy miután betölti a 18. életévét ki lesz rakva otthonról. Miután megtudták, hogy a LoL-lal akar pénzt keresni ez a gondolat még jobban megerősődött bennük. Betöltötte a 18-at és a szülők tartották a szavukat. DL ezután egy barátjához ment és a LoLReddit-től kért segítséget, ahol leírta azt, hogy maradt még egy kis pénze a Dreamhack győzelemből és a nemrég összerakott gépe is 600$ körül beszámítható.

Ezután egy kisebb segítséggel túltette magát ezen az egészen és csatlakozott a Curse csapatához, ahol már a lövész szerepet töltötte be. A Curse-nek gyártott Hős Guide-okkal is pénzt tudott keresni, így már egy saját apartmanba is költözhetett.

2011. november 23 - a nap amit Doublelift valószínű sosem fog kitörölni az emlékezetéből. A CLG leigazolta őt.

Nem igazán jöttek az eredmények hónapokig. Addig fajultak a dolgok, amíg már a bent maradásért kellett játszaniuk. A csapat alapítója HotShotGG garantálta, hogy ha nem sikerül bent maradniuk az LCS-ben a csapatnak annyi. A csapat vette az akadályt és 3-0-ra győzte le az AC csapatát és így biztosította a helyét az LCS-ben. A CLG volt az első nyugati csapat, aki edzőt vett fel MonteCristo személyében, ami után már jöttek az eredmények. Doublelift megtanult sokkal jobban kommunikálni a csapatával és 2015-ben a szezont már egy 6-2-es mutatóval indították. 

2015. augusztus 23 - kerek 4 év és 3 hónap után már az NA LCS nyári szezonjának a döntőjét játszotta a TSM ellen, amit egyből egy Pentakill-el meg is ünnepelt, valamint a trófeát is ők vihették haza. Ezzel a győzelemmel a VB-re is kijutottak, ahol a csoportkör első hetében 2 győzelmet és 1 vereséget hoztak össze. A második csoportkör már nem sikerült olyan jól, hiszen 3 meccsből 3-at elvesztettek, többek közt az igencsak esélytelennek titulált PaiN Gaming ellen.

Ezek után jött a League of Legends történelmének legváratlanabb csattanója: Doublelift otthagyja a CLG csapatát négy év után és a rivális Team SoloMid csapatába igazol!

Az első szezon nem sikerült annyira fényesre és ez lehetett volna az első év, amikor a TSM nem jut be a döntőbe. A csapat viszont összeszokott a rájátszásra és az akkor verhetetlennek tűnő Immortals gárdáját legyőzve jutott be a döntőbe. Volt csapata ellen játszották a döntőt, ahol egy rendkívűl izgalmas, 3-2-re végződő széria után a CLG ismét legyőzte a TSM-et, ezúttal Doublelift nélkül is, akit Stixxay helyettesített. YellOwStaR távozott a csapatból és Biofrost érkezett támogatni Doublelift mellé. Láthatóan DL-nek is jobban ment, ezáltal a csapat is jobban teljesített. Rekordok jöttek rekordok hátán. Ezen szezon során gyűjtötte be a tizedik Pentakill-jét, valamint a jubileumi 1000.-ik gyilkosságát.

A VB-re is magabiztosan jutottak ki, azonban ott már a csoportkörből kiestek 3 győzelemmel és 3 vereséggel. Miután a csapat kiesett, Doublelift nagyon-nagyon csalódott volt és úgy érezte, hogy ő hátráltatta a csapatát a legjobban. Ez volt a mérvadó abban, hogy szünetet rendelt el karrierje során és tervei szerint 2017-es tavaszi szezont biztosan ki akarta hagyni.

Fél évet kihagy Doublelift, új lövészt keres a TSM

Doublelift, a Team SoloMid és talán Észak-Amerika egyik legtehetségesebb játékosa szünetet tart, a tavaszi szezont biztosan kihagyja!

Végezetül pedig, eddig bírta DL játék nélkül, ugyanis nemrég tért vissza a Team Liquid csapatába, hátha az ő segítségével bent tud maradni a Liquid az LCS-ben. 

Eddig tartott Doublelift visszavonulása

Aioween | 17/03/08 09:08 Az idei szezon elején WildTurtle visszatért a TSM-be, miután Doublelift úgy döntött novemberben, hogy pihenőre van szüksége, kicsit foglalkozna a magánéletével és kipróbálja a normális hétköznapokat is, mivel ahhoz nem nagyon volt szerencséje LoL karrierje miatt. Január végén már arról beszélt a streamjén, hogy gondolkozik a nyári visszatérésen.

Szedjük össze pár pontba Doublelift karrierjét:

  • csapatok: Epik Gamers, Curse, CLG, TSM, Team Liquid
  • 21 különböző játszott hős
  • 373 lejátszott meccs 56%-os győzelmi arány
  • 3,75/2.44/5.30-as KDA
  • több mint 1000 gyilkosság
  • 10 pentakill
  • 2 NA LCS győzelem

Mindenképpen mondhatjuk azt, hogy Doublelift egy meghatározó személyiség a League of Legends-ben. Hihetetlen karriert futott be eddig és kitudja még mit tartogat a jövő számára.

Vajon mit érhet még el Doublelift? Nyáron visszatér a TSM-hez?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.