Nyugodtabban scrimmelhetnek a koreai csapatok, nem tárolják a meccseket

Nyugodtabban scrimmelhetnek a koreai csapatok, nem tárolják a meccseket

A csapatok közti gyakorló meccseket mindig is hét pecsétes titokként kezelték, épp ezért fontos ezek elrejtése.

A koreai Riot Games március 24-én tett közzé egy telefonhívást az InvenGlobal-al, amiben arról volt szó, hogy a továbbiakban nem fogják a tournament szervereken tárolni a scrimmek eredményeit. Ezzel a változással lényegében azt tudják elérni, hogy a játékosoknak nem kell majd idő előtt kilépni a játékokból, mivel eddig így akadályozták meg azt, hogy a meccsek végigmenjek és tárolása kerüljenek.

Mivel az Afreeca Freecs és a Samsung Galaxy is vesztett már meccset korai kilépés miatt, ami valószínűleg már megszokás náluk. Ez az újítás igen heves viták tárgyává vált Koreaában. Bár még nem érvényesítették az új szabályt, de mindenesetre így nem kell majd idő előtt kilépniük és be is fejezhetik a meccseket scrimmek alatt. A kilépés a titoktartás miatt történt eddig is, hogy ne maradjon nyoma a meccseknek. Ez azért annyira fontos, mivel itt próbálnak ki sokszor új taktikákat, amik ha bárhol lekövetheőek, akkor könnyedén kiszivároghatnak. 

Többek közt ezért kavart akkor port tavaly a TSM-től kiszivárgott scrim VOD-ok, ahol nem csak magát a meccset lehetett megnézni az SKT ellen, de még a saját kommunikációjukat is hallani lehetett. Ez nagyon súlyos dolog, mivel minden ami zajlik, bizalmas. A TSM majdnem elbukta a további scrimjeit, mivel senki nem gyakorolna szívesen egy olyan csapat ellen, akiktől könnyen kijuthat a publikum elé a mérkőzés.

A koreai Riot Games illetékesei szerint ezt a változtatást már bevezették az amerikai és az európai szervereken és jelenleg felmérést végeznek Koreában, hogy ott mennyire lehet rá szükség. Mivel normális esetekben is az amerikai szerver kapja meg a frissítéseket először, úgy tűnik, hogy ez alól a tournament szerverek se kivételek.

Mivel a scrimmeket mindig az LCS-ben aktuális patchen játsszák a tournament szervereken, remélhetőleg ez a változás leszoktatja a játékosokat erről a rossz szokásról.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!