Az IEM Katowice sorra döntötte meg az ESL rekordokat

Élőben 173.000-en látogattak ki, otthonról pedig 42 millióan nézték a katowice-i versenyt, jól teljesített az ESL.

Az IEM versenyei a legnagyobb esport rendezvények között vannak, ezt kár lenne tagadni. A sorozat ebben az évben ünnepelte a 11 szezonjának a végét és zárásképpen egy két-hetes esport fesztivált raktak össze a katowice-i Spodek arénában. A versenyre a világ minden tájáról érkeztek a jobbnál jobb játékosok és nagyszerű összecsapásokat lehetett látni mindkét hétvégén. Az esemény pedig durva figyelmet kapott, a szervezők adatai alapján a lengyelországi verseny a legtöbb ESL rekordot megdöntötte. Michal Blicharz nagyon büszke is az elért eredményekre.

„El se tudom hinni, hogy a katowice-i verseny már 5 éves és évről-évre egyre nagyobb és jobb lesz. Mindig nagyszerű érzés, hogy visszatérhetünk ide és megoszthatjuk ezt az élményt az ide látogató rajongókkal és persze azokkal, akik a képernyőkön követik figyelemmel, hogy mi is történik itt.”

De mit mutatnak a számok?

Idén a két hetes esport fesztiválra 173.000 rajongó látogatott ki élőben. Az elektronikus adásokat pedig összesen 42 millióan látták, ez tavalyhoz képest 35 %-os növekedést jelent. Az ESL történetében ez volt az a rendezvény, amit a legtöbb helyen lehetett látni. A fő csatornán kívül még 90 olyan média volt, ahol az itteni versenyeket lehetett nézni, a csatornákon pedig 19 nyelven folyt a közvetítés. A közösségi oldalakon összesen 55 millió rajongót sikerült elérni, ami majdnem megduplázta a tavalyi adatot, ami 30 millió volt.

Az okaland-i versenyhez hasonlóan itt is volt VR stream, ahol a nézők szerte a világon olyan közvetítést kaptak, mintha ott lennének a nézőtéren. A VR adás is nagy siker volt, hiszen a versenynapok alatt 340.000-es nézettséget generált, ami duplája az amerikai versenyen elért eredménynek.

Végül még azt is érdemes megemlíteni, hogy a két hétvégén nem csak a három nagy versenyszám (League of legends, Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft2) volt terítéken. Lezajlott egy női CS:GO bajnokság, ahol a Team Secret vitte haza a kupát, a Western Clash, Heroes of the Storm versenyen a Team Dignitas bizonyult a legjobbnak, a Crossfire összecsapásból pedig a kínai Supervaliant Gaming került ki győztesen.

Az IEM most nagyon kitett magáért, amikor a katowice-i versenyt rakták össze, ha pedig hinni lehet nekik, akkor jövőre még ezt is felül akarják múlni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.

Üzlet - Így alakítható ki az ideális hajvonal hajbeültetéskor

A hajbeültetések során a fő cél a kopasz területek felszámolása, a kezelést végző orvosnak viszont be kell állítania a páciens igényeinek megfelelő hajvonalat is. Talán meg sem kell említenünk, hogy ez a rész kiemelt figyelmet igényel, hiszen egy rosszul sikerült haj örökre rányomhatja a bélyegét megjelenésünkre. Cikkünkben bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a hajvonal kialakítása során.

Üzlet - Hogyan őrizd meg a fiatalságodat kívül-belül?

Ha létezik olyan dolog a világon, ami örökös és megállíthatatlan, az az idő múlása. A másodpercekből percek, majd órák lesznek, ebből pedig napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek. Mindez pedig nem telik el nyomtalanul.

Üzlet - Hogyan válasszunk könyvelőt?

Akár egyéni vállalkozás indításán, akár cégalapításon gondolkodunk, az első feladataink közé tartozik a könyvelő keresése. Ez ugyanis a kulcsa annak, hogy a vállalkozás könyvelési ügyei rendben legyenek, így minden éjjel nyugodtan hajthatjuk álomra a fejünket. Azonban a megfelelő szakember megtalálása nem egyszerű, hiszen az interneten rengeteg hirdetést találhatunk, és ismerőseink is előszeretettel ajánlgatnak könyvelőket. Hogyan válasszuk ki közülük azt, akiben megbízhatunk? Cikkünkből kiderül!