8 igazán egyszerű, de elég fontos trükk Gragashoz!

Szeretnél megtanulni jól játszani Gragas-szal? Itt van nyolc jótanács!

Gragas egy olyan hős, akinek a segítségével meccset eldöntő kezdeményezéseket is tudunk indítani. Persze, ha a végső képességünket rosszul sütjük el, például egy Amumu-t a csapatunk arcába robbantunk, akkor azzal talán az egész csapatküzdelem sorsát megpecsételtük és sajnos nem a saját javunkra.

Legutóbb a 7.2-es patch-ben kapott erősítést, akkor az alap páncélját növelték 26-ról 29-re, valamint a passzív képessége most már nem az összes életerőnk 6%-át tölti vissza, hanem a 8%-át.

Régebben a középső ösvényen használták, ahol elég szép playeket lehetett vele csinálni, hiszen a Q és a végső képességét jól kihasználva szinte egy kombóból kilehetett végezni az ellenfelünket. 

  • Ha az E közben elvillanunk, akkor szinte egyből az ellenfelünk arcába ugrunk, így akár az akadályozó minionokat is könnyen kikerülhetjük. Bármilyen irányba tud villanni, nem csak arra, amerre a képességet elsütötte.
  • Az E és a Q egyszerre való elsütése a Q animációját megszakítja, de ugyanúgy végbe megy mindkét képesség.
  • A Robbanékony Hordót (R) a Kicsi a Rakás (W) közben is eltudja használni, így akár nagyobb hatótávban is használhatjuk.
  • Gragas passzívja az összes képesség elhasználásakor beaktíválódik, így amikor az egyik ösvényről a másikra megyünk az E-vel könnyen tudjuk tölteni az életerőnket.
  • Gragas csúszásával (E) megakadályozható az R-el arrébb lökött ellenfél és ezzel egy könnyű célpont lehet a csapat számára.
  • Az ultival egy előre elhelyezett hordóba (Q) robbantjuk az ellenfelünket, akkor óriási burst sebzést is kioszthatunk.
  • R képességét a falakba is elnyomatjuk akár és így az ellenfél nehezebben látja, de a hatása ugyanaz marad.
  • W elnyomása után 2.5 másodpercig kevesebb sebzést kapunk be, még akkor is ha a W által felerősített alaptámadást már elhasználtuk. Használd a W-t mielőtt beugrasz egy csapatküzdelembe, vagy akár a dzsungeles szörnyek megölése előtt, így kevesebb sebzést fogsz elszenvedni és könnyebben állhatsz neki a következő camp-nek.

Nem tűnnek olyan nehéznek elsőre ezek a trükkök, de ha jól betanuljuk őket akkor, akár egy meccset is megfordíthatunk velük. 

Kövess Minket!