Ismét felmerült a kérdés, a játékosok vagy a szervezet munkája fontosabb?

Egy sorozat következő szezonjában az előző idény alatt jól teljesítők automatikus meghívást kapnak. De felmerül a kérdés: a csapat vagy a szervezet?

Áll a bál az ECS hatalmas összdíjazású versenye körül! A FACEIT támogatása mellett zajló sorozat 10 fős európai csoportja lassan körvonalazódni látszik, a mezőnyben azonban sokak szerint helyet kaptak olyanok is, akik megérdemelten jutottak indulási joghoz.

Lurrpis szerint a dignitas-nak semmi keresnivalója a legjobb európai csapatok között, hiszen Maikelele-ék még semmit nem tettek le az asztalra ahhoz, hogy automatikusan indulhassanak egy ilyen versenyen. Akkor mégis hogy lehetnek itt, merül fel a kérdés. A válasz egyszerű, a második szezonban még a cajunb féle dignitas jó eredménye miatt meghívást kapott a mostani harmadik évadra is. A csapat azóta viszont a North-hoz szerződött, dignitas név alatt pedig újabban Maikelele-ék játszanak. És a versenyeken nem a csapatok, hanem a játékosok neve számít, amiatt néznek meccset az emberek:

A North tegnap a fnatic-kal meccselt a feljutásért, de vereségük azt jelenti, nem lesznek ott az európai csoportkörben. Adja magát a kérdés, hogy ilyen esetben helyes-e, hogy a szervezet tartja meg az indulási jogot és nem a játékosok akik az eredményt elérték. A Majoron ugye tudjuk, hogy ha egy csapat 3-nál több embert elveszít, az indulási jogot is elveszítik, itt ezt a hagyományt úgy tűnik egyáltalán nem alkalmazzák a szervezők.

Maikelele-éknek tehát ingyen verseny, a North-nak pedig egy erős gyomros, hogy előző évadbeli teljesítményük semmit nem ért a mostani mezőny meghívásainál. És persze ne feledkezzünk meg a pénzről sem, hiszen ezen az eseményen még a középmezőny is több tízezer dollárt visz haza. Zárójelben azért azt még megjegyezzük, hogy az ECS versenymodellje szerint minden csapatnak visszaosztanak nem kevés pénzt a nézettségi és reklámbevételekből is, így elképzelhető, hogy számukra a csapatokkal való jó kapcsolat fontosabb a játékosokkal ápolt viszonynál.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!