2016 elején még nem is léteztek, de mi lenne velünk nélkülük?

2016 elején még nem is léteztek, de mi lenne velünk nélkülük?

Nem csak az esport, mint iparág növekszik, a résztvevők száma is egyértelműen bővül. Bizonyítékul íme néhány alig egy éves CS:GO csapat.

Közismert tény, hogy az esport egyre csak nő, de ezt a klisét már mindenki legalább százszor hallotta. De a versenydíjazások, a versenyek száma, a fizetések és a jegyárak növekedése valóban azt mutatja, hogy halad a dolog. Ráadásul nem csak az esport, mint iparág növekszik, a résztvevők száma is egyértelműen bővül. Bizonyítékul íme néhány alig egy éves CS:GO csapat, akikről 2016 legelején még nem is hallhattunk ebben a játékban, aztán egyszer csak berobbantak.

Echo Fox és Misfits:

Na jó, ők annyira nem robbantak be, viszont elköltöttek rengeteg pénzt a legjobb játékosokra és még többet marketingre. Előbbi már elengedte legjobb játékosait, akik épp a Misfits-ben találtak új otthonra.

OpTic:

Szintén Amerika, de ez már más tészta, az OpTic ugyanis 2016 végén igencsak eredményes időszakot zárt az ELEAGUE megnyerésével és az ECS döntővel. Azóta elveszítették irányítójukat és az egész csapat lejtmenetbe kapcsolt.

Az elmúlt időszak legnagyobb meglepetését hozta az ELEAGUE döntője!

Az Astralis sem volt képes megállítani NAF-ékat, az OpTic a második szezon bajnoka!

Immortals:

Más játékokból ismerhettük már a nevüket, a CS:GO-ba azonban most először kóstoltak bele, ráadásul egyből egy brutális brazil ötössel. A srácok sorra szállítják a szép eredményeket, és az amerikai kontinensen igazán komoly hatalmi tényezővé nőtté ki magukat.

BIG:

Az új német csodacsapat, mely eleinte a csapat nélkül maradt cserék gyűjtőhelyének tűnt, mostanra azonban szépen összeértek a srácok. Ha a mousesports nem vigyáz, hónapokon belül a BIG lehet az első számú német csapat, mindössze pár hónappal megalakulásuk után.

3/3! Múlt heti remeklésével élre ugrott a BIG a ligában - VIDEÓ

A német csapat Major legendákat is megelőzve immár az ESEA Premier első helyén trónol.

GODSENT:

Feltörekvő fiatalok csoportjának indult pár rutinos mentor mellett, aztán hirtelen a Majoron találták magukat! JW és flusha érkezésével hatalmasat léptek előre, majd távozásukkal ugyanekkorát zuhantak vissza. A csapat a játékosok tulajdona, ami üzleti befektetésnek sem utolsó a változó eredmények mellett.

Heroic:

Ismét egy saját tulajdonban lévő csapat, a dán fiatalokra építő együttes akár az Astralis akadémiai csapata is lehetne. Közös a Gaming House, együtt gyakorolnak és számos támogatón is osztoznak. Ettől függetlenül az Astralis még sosem igazolt innen senkit, de ha valde vagy niko ilyen ütemben fejlődik, gyorsan eljöhet ez a nap is.

A Team X Heroic néven fut tovább nem is akárhogyan

A július elsejétől Team X ideiglenes néven futó dán-svéd CSGO alakulat végre megtalálta új otthonát a játékosok alapította Heroic színeiben.

North:

Az FC Koppenhága által létrehozott csapat a dignitas egykori ötösét vette át, és azóta már alakított is kicsit rajtuk, az egyetlen norvég tagot egy ötödik dánra cserélték a nemzeti egység jegyében. Ezzel az igazolással cajunb-ék lettek az első CS:GO csapat, akit profi fociklub alkalmaz, történelmi mérföldkő.

Astralis:

Az iskolapélda, a saját kézben lévő szervezetek legjobban szervezett és legsikeresebb csapata az Astralis. Major győztesek, saját sportpszichológusuk van, egy-egy győzelmük után még a koppenhágai városházán is vendégül látják őket, aktívak a közösségi médiában, TV-ben szerepelnek és olyan szponzorok álltak be mögéjük mint mondjuk az Audi.

Megvan a győztes, az Astralis felült a Major trónjára!

Egy elképzelhetetlenül izgalmas döntő után a dán csapatot koronázták a CS:GO királyának, szoros 2:1 lett a vége.

A lista természetesen nem teljes, de már ezen 9 csapat kapcsán is furcsa belegondolni, mekkorát változott 2016-ban a CS:GO világ. Erős, feltűnő, vagy éppen mérföldkőnek számító együttesek bukkantak fel a színen, akik nélkül nem lenne ugyanaz egyik verseny sem.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!