Csalókat fogtak a Zeus által szervezett versenyen

Csalókat fogtak a Zeus által szervezett versenyen

A cheatereknek semmi sem szent, egy amatőröknek szánt 200 dolláros kupára is rárepülnek.

Zeus mióta elküldték a Na'Vi-ból, pár dolgot átértékelt saját karrierében. Új csapatánál a Gambitnél már más alapokra helyezték mind a csapat, mind az egész szervezet felépítését és hangulatát. A játékosok mind barátok, sok időt töltenek együtt a játékon kívül is, szervezetként pedig igyekeznek minél jobban odafigyelni az amatőr közönségre és az utánpótlásra.

A Gambit azóta már akadémiai csapatot is működtet, Zeus pedig amatőr kupákat indít saját költségen. Nem kell nagy dologra gondolni, mindössze 200 dolláros összdíjazással, de a gesztus akkor is elismerésre méltó.

Az viszont már sokkal szomorúbb, hogy egy ilyen önzetlen felajánlást, aminek közösségépítő és a fiatalokat bátorító szerepe lenne, valaki csalással próbál megnyerni. Márpedig Zeus legutóbbi versenyén éppen ez a helyzet fordult elő, a Team Alie Parusa aztán ahogy kellett, le is bukott a dologgal.

Az együttest kizárták és nélkülük folytatódott a verseny, mindenesetre sajnálatos, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet. Még egyszer mondjuk, egy 60 000 forintos versenyen. Bár ugye vannak, akik MM-en a semmiért csalnak, így lehet ezen az eseten igazából meg sem kellene lepődnünk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!