Ez történt az idei WoT évad második Golden League szezonjában!

Ez történt az idei WoT évad második Golden League szezonjában!

8 csapattal kezdődött, héttel zárult a szezon, magyar játékos is lesz Katowicében.

Véget ért az idei WoT Golden League évad második szezonja, a magyarokkal felálló Team GoHard pedig a harmadik helyen végzett, amivel éppen hogy csak lecsúztak a katowicei nagydöntőről. Persze bőven akadtak meglepetések bőven a szezon során, nézzük a fontosabb eseményeket!

Az első komolyabb történés nem váratott sokáig magára, mindjárt az első fordulóban az előző szezon győztes csapata, a DiNG vereséggel kezdte a szezont a kisebb változásokon átesett Oops ellen. Összességében ez jellemezte a teljes szezont: egyértelmű meccsek "fajultak" Tie breakerig és sokszor az esélytelenebb csapat okozott meglepetést a nála tapasztaltabbnak. A körbeverések miatt két csoportra bomlott a liga tabellája, hárman versenyeztek a győzelemért, míg hárman álltak nagyon közel a negyedik hely megszerzéséhez.

A szezon 8 csapattal kezdődött, de a végén csak heten zártak: meglepetésre a kedvező helyen álló, főként kelet-európai Swift csapatát a WGL szabályzatának megsértése miatt kizárták és eredményeiket törölték a szezon közben. A probléma az volt, hogy egy, a csapatban nem szereplő játékos játszott az egyik csapattag accountján. Ezért a csapatot véglegesen kitiltották a soron következő összes WGL versenysorozatról.

Az utolsó néhány forduló előtt kiadott 9.17.1-es frissítés a heavy tankok erősítésével gyökeresen megváltoztatta a meccsek menetét. A gyors, forgatáson és apróbb csipegetésen alapuló taktikákat felváltották a szupererős tankokra (Maus, Type 5) épülő, az ellenséget egyszerűen életpontban és páncélzatban felülmúló elképzelések, és nem csak a kicsi, közelharcokra épülő pályákon, hanem a nagy és nyitott pályákon is szép számmal reprezentálták magukat, többnyire sikerrel.

Először volt példa sorozat történetében arra, hogy két cseh csapat is képviselje magát, a Silver League-ben elért első helyezésével a Gunrunners mellett a kvalifikációs döntőbe az eSuba is bejutott. Szereplésük a pontok alapján nem tűnik olyan jónak, de a teljesítményük alapján abszolút helyt álltak. Az eSuba jól kezdett és sokáig tartotta magát, ám a végére elfogyni látszottak és visszaestek az utolsó előtti helyre. A Gunrunners érdekes módon úgy zárt a hetedik helyen, hogy a pontok alapján első és második helyezett DiNG és Kazna Kru mellett a tavalyi offline döntős, idén sokat hibázó, ám nagy potenciált rejtő Oopsot is megverték.

Golden League tabella

A magyar érdekeltséggel rendelkező (Wagner "kajzoo" Erik) GoHard csapata három tapasztalt, orosz játékossal a soraiban, gyengébb kezdés után hamar összeállt, és a szezon legjobb csapatai között volt mind pontszámban, mind érdemben. Az utolsó fordulókig egyenes utat jelentő helyen voltak a Katowicei offline döntőkre, de sajnos az utolsó öt forduló kedvezőtlen történései miatt végül lecsúsztak a harmadik helyre. Ezzel, bár lecsúsztak az egyenes útról, bekerültek az online playoff szakaszba, ahol legyőzték az eSuba együttesét és bejutottak az európai döntőbe, ahonnan még akár a százezer dolláros nagyságrendű Grand Finals-ra is esélyük lehet kvalifikálni!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.