Exileh: "A jelenlegi mides meta a legjobb, amit valaha láttunk idén"

Az UOL midese elég bizakodóan nyilatkozott a rájátszással kapcsolatban és még a jelenlegi meta is tetszik neki.

A Unicorns of Love jelenlegi midese és Európa egyik legtehetségesebb középső ösvényes játékosának tartott, Fabian "Exileh" Schubert az Origen elleni sima győzelem után magabiztosan tekint előre a rájátszásra, valamint állítása szerint a jelenlegi meta a legjobb, amit valaha láthattunk a mostani szezon során.

Az UOL jelenleg a B csoport első helyén áll, igaz hátra van még egy hét, de szinte biztos, hogy ebből az előkelő pozícióból várhatják a rájátszást. 

Az Origen ellen Exileh nem félt kiválasztani Talon-t sem és vele is rendkívül jól teljesített.

Milyen volt 7-1-be lenni Talonnal az első meccsen?

"A legtöbb gyilkosságot Xerxe-nek köszönhetem, hiszen sokat segített az ösvényen. A többi már nagyon egyszerű Talonnal, hiszen a mobilitását kihasználva még nagyobb előnyre tettem szert. Szerintem Xerxe érdemli meg a dicséretet emiatt."

Mit gondolsz a jelenlegi mides metáról?

"Szerintem a jelenlegi meta rendkívül jó a játékosoknak, hiszen sok hőssel is tudsz játszani. Ez amiatt lehet, hogy LeBlanc-on is változtattak és Ryze is nagy nerf-et kapott. Ryze volt az a karakter, aki a mides hősök 80%-át kivette a játékból. Ezért van az, hogy a nerf után végre láthatunk olyan választásokat is, mint például Talon vagy Vladimir. Szerintem Orianna és Syndra is egy-egy jó pick még mindig, talán Oriannával egy kicsit nehezebb a mozgékonyabb ADC-kel szemben."

Szóval azt mondod, hogy a mostani meta a legjobb, amit eddig a szezon során láthattunk?

"Abszolút. A hősök választéka elég nagy jelenleg és ez nagyon változatossá teszi a játékot. Általában minden játékosnak megvan a saját champion pool-ja és most végre megtudják mutatni, hogy kinek mi a kedvenc hőse és az erősségei is jól láthatóak. Ha ezt összehasonlítjuk a tavalyi nyári szezon végén és a VB-n látott választásokhoz, ahol szinte csak Viktor-t, Orianna-t, Syndra-t és a permabannolt Cassiopeia-t láttuk, akkor lényeges változás történt. Összességében nagyon boldog vagyok, hogy ennyit változott a meta azóta."

Sikerült legyőznötök az H2k-t és az Origen-t is. Mit gondolsz az esélyeitekről a rájátszásban?

"Jelenleg nem érdekel, hogy kivel játszunk. Úgy gondolom, hogyha a legjobb formánkban játszunk, akkor letudunk győzni akárkit. Kicsivel több jó gyakorlás kellene. Boldog vagyok, hogy sikerült megszereznünk az első helyet a csoportunkban és jó innen várni a rájátszást."

A G2 az a csapat, akitől a legjobban tartotok?

"Ők az a csapat akiket rendkívül tisztelnünk kell. Jelenleg veretlenek és teljesen megérdemelten. Vannak jó eredményeink ellenük scrimmeken, de ott ezer más dolgot próbálnak és a színpadon 100%-ig komolyan játszanak."

A G2 már több, mint egy éve veretlen az LCS-ben, ami egy elképesztő rekord. Az UOL lesz az a csapat, aki ezt a rekordot majd megtöri?

"Természetesen ez a tervünk és reméljük, hogy legyőzünk mindenkit a rájátszásban megtörve ezzel a rekordot. Meg fogunk tenni érte mindent. A csapaton belül mindenki rendkívül motivált és próbáljuk ezt az elhivatottságot valósággá alakítani. A legjobb dolog a csapatunkban az, hogy ha van egy olyan napod, ahol nem vagy a legjobb formádban, de látod a csapattársaidon, hogy ők rendkívül elhivatottak akkor rá vagy kényszerítve, hogy te is jól teljesíts. Hogyha nem is magadért teszed, akkor értük."

Vizicsacsi: "Egy jó tavaszi szakasz, szinte garantálja a VB-re való kijutást"

damilosK | 17/03/24 15:30 Kiss " Vizicsacsi" Tamás 2015-ben mutatkozott be az LCS-ben és azóta is ő az egyetlen magyar játékos, aki LCS-ben játszhat. Azóta számos nagy eredményt ért el a csapattal, de sok kudarcon is keresztül kellett rágnia magát, de úgy tűnik, hogy az idei szezonra végre összeállt a csapat.

Szeretnél valamit esetleg mondani a szurkolóknak?

"Nagyon boldog vagyok, hogy annak ellenére is mellettünk állnak, hogy az IEM-en sem szerepeltünk valami jól, valamint a Misfits és a G2 ellen is kikaptunk. Köszönjük a nagyon sok támogatást. Nem érzem azt, hogy a legjobb formámban játszanék jelenleg, de nagyon sok pozitív üzenetet kapok és ez sokat segít!"

Az egész LCS-ben talán az UOL-nak van a legkülönlegesebb szurkolótábora, ugyanis a LoveHurtsCrew minden meccsükön kint van és megállíthatatlanul szurkol a póniknak!

A póniknak már csak két meccsük van hátra az alapszakaszből, ők nyitják a hetet a Splyce ellen, az utolsó meccsüket pedig a Team Vitality ellen játsszák szombaton 4 órakor.

Ti mit gondoltok az UOL legyőzi a G2-t a rájátszás során és megnyeri az LCS tavaszi szezonját?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!