20 millió? 100 millió? 720 millió? Őrületes pénzekkel dobálóznak az OW League kapcsán

20 millió? 100 millió? 720 millió? Őrületes pénzekkel dobálóznak az OW League kapcsán

A Morgan Stanley megbecsülte, mennyit hozhat a világszintű bajnokság.

A tervek szerint 2017 második felében startol el a világszintű Overwatch-bajnokság, az Overwatch League, mellyel az Activision Blizzard nem titkoltan a "hagyományos" sportokkal egy szintre szeretné emelni játékát.

Hogy van-e erre esély? A Morgan Stanley szerint mindenképp, az elemzőcég ugyanis úgy számol, hogy az Overwatch League éves szinten 100 millió dollár bevételt termelhet: 32 milliót reklámokból, 30 milliót a szponzoroktól, a maradék összeget pedig a merchandisingból és a jegyeladásokból. Ehhez átlagosan 72 ezer nézőre lenne szükség az alapszakaszban és 7.7 millióra a rájátszásban.

Az optimista becslés még durvább: itt éves szinten 720 millió (!) dollár lenne a bevétel, amivel az Overwatch League egy súlycsoportba kerülne a WWE-vel, a Major League Soccert pedig 20 százalékkal meg is előzné. Ehhez azonban 32 csapatos bajnokságra és nagyon hatékony monetizálásra lenne szükség az Activision Blizzard részéről. Van pesszimista forgatókönyv is: ez 20 millió dollárról szól.

A kiadó mindenesetre nagyon komolyan veszi a globális ligát: ha hihetünk a híreszteléseknek, akkor nagyon komoly pénzeket kérnek a csapatoktól a részvételért cserébe.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!