Képgaléria: A LoL történelem 10 emlékezetes pillanata

Képgaléria: A LoL történelem 10 emlékezetes pillanata

Vb győzelmet ünnepel a fnatic, SKT háromszor, bejut az UOL az LCS-be. Emlékezetes pillanatok.

Lassan már 8 éves lesz a League of Legends, legalábbis ha a hivatalos kiadást számítjuk, ha a kipróbálható bétát, akkor már meghaladta ezt az időszakot. Nagyon hosszú, ámde annál sikeresebb utat járt be az évek során, ezen útnak pár emlékezetesebb pillanatát ragadtuk ki.

8. szülinapját ünnepli több LoL karakter is ma

Régóta életünk része már a LoL, több eredeti karakter ma ünnepli a 8. szülinapját. Elég hihetetlen, hogy már ilyen sokat megélt ez a játék.


2011: a Fnatic megnyeri az első szezon világbajnokságát az AAA ellen. Az akkori felállás xPeke, Shushei, LaMiaZeaLoT, CyanideFI, Melissan, Magicfingers, a fődíj pedig "mindössze" 100.000 $.


2012: A Taipei Assassins megnyeri a második szezon VB-jét Los Angeles-ben az Azubu Frost ellen. Robbanásszerűen nő meg a játék nézettsége egy év alatt, ezt a VB-t már egy igazi stadionban tartják. A 3. és 4. helyen a Moscow5 és a CLG Europe végzett.


2013: az SKT T1 megnyeri első világbajnokságát, az akkori tagok, a két, azóta háromszoros világbajnok Faker és Bengi, valamint Piglet, Impact és PoohManDu. Az egész VB alatt összesen 3 meccset vesztenek csak el, egyet az OMG ellen és kettőt a Najin Black Sword-dal szemben. A Fnatic itt is elődöntős, Uzi és a Royal ellen kikapnak 3-1-re.

2014: Bjergsen megérkezik a TSM-be, mint kezdő mides. Először a Battle of the Atlantic versenyén mutatja meg magát a 3. szezonban domináns európai Lemondogs ellen. Ebben a Lemondogs-ban kezdi igazi karrierjét és szerez magának nevet Nukeduck és mithy is.


2014: az első "vándor" VB, a koreai döntőn kívül a korábbi állomások megjárják Tajpejt és Szingapúrt is. A VB-t a Samsung White nyeri az Uzi által vezetett Star Horn Royal Club ellen, akik zsinórban másodszor döntőznek, de ezúttal is csak a második hely jön össze. Ezt követően kezdődik el a koreai exodus, amikor viszonylag sok játékos Kínába megy át játszani, köztük a VB győztes Imp is.


2015: A Unicorns of Love debütál az EU LCS-ben, miután 2014 őszén 3-2-re veri meg a Milleniumot. Vizicsacsi bemutatkozik legendás Poppy játékával, a rajongók a fura játékstílusuk miatt hamar megszeretik őket. Az eredeti LCS felállás: Vizicsacsi, Kikis, PowerofEvil, Vardags és Hylissang.


2015, MSI: az EDG megveri az SKT T1-et a döntőben, Defttel az élen, aki az exodus után igazol Kínába. Ez egyben az egyetlen nemzetközi verseny, amit az SKT T1 nem nyert meg eddigi karrierje során, egy hibátlan, Faker elleni draft volt a siker kulcsa, ahol az SKT belesétált a csapdába.


2015: az európai LoL talán egyik csúcspontja. A Fnatic tökéletes alapszakaszt zár, az Origen pedig szorosan a nyomukban. Mindkét gárda egészen az elődöntőkig jut a világbajnokságon, ahol végül a KOO Tigers-től, illetve az SKT T1-től kikapnak.


2015: az SKT T1 megszerzi második világbajnoki címét, ezúttal Berlinben. Ezzel ők az egyetlen csapat a világon, akik egynél több VB-t tudhatnak magukénak. Ezen a VB-n híresül el Faker bukfence a színpadon, valamint a brokkolievés is.


2016: a VB döntő ismét a Staples Centerbe látogat a harmadik szezon után és az SKT T1 ezúttal is behúzza az első helyet, megszerezve harmadik VB címüket is. Sokak bánatára a ROX Tigersszel az elődöntőben találkoznak, akiket 3-2-re gyűrnek le. A VB összdíjazása 6.700.000 $ (közel hétszerese az előző szezonnak), amiből 2.680.000-et visz haza az SKT T1.

Nektek milyen emlékezetes pillanatok maradtak meg az évek során?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!