Annyi jár a győztesnek, ami máshol az egész összdíjazás

Annyi jár a győztesnek, ami máshol az egész összdíjazás

Az ECS harmadik szezonjában összesen 750 000 dollárt osztanak szét, ennek egyharmada kizárólag a győztest illet.

A FACEIT és a YouTube szervezésében zajló ECS sorozat ismét eggyel magasabbra tette a lécet, a harmadik szezon összdíjazását a szervezők 750 000 dollárban állapították meg, melyből 250 000 dollárt egyedül a győztes érdemel majd ki. A dolog persze nem is a pénz miatt különleges, hiszen a második szezonban éppen ilyen feltételek mellett folyt a verseny. Sokkal inkább amiatt, hogy a csapatokat még jobban bevonják a verseny pénzügyi hátterébe, így a díjazás mellé jó kis mellékest is leakasztanak majd a csapatok, pusztán azért, mert ott lesznek.

Összehasonlításképpen csak annyit mondunk, az ESL One Köln népszerű versenyén egészen pontosan 250 000 dollárt lehet nyerni. Igen ám, de összesen! Amennyit tehát Európa egyik legnívósabb versenyén kiosztanak az összes résztvevő között, azt az ECS döntőjében egyetlen csapat bezsebelheti. Az online csoportkörben 20 csapatnak nyílik majd lehetősége rá, hogy beülőt szerezzen a 8 fős offline döntőre, 10 európai és 10 amerikai együttes közül a csoportmeccsek végén 4-4 továbbjutót kapunk majd:

A kijutott csapatoknál feltűnést kelthet a sok elit csapat távolléte, úgymint a North, vagy éppen a Na'Vi. Nos a Na'Vi-ról tudjuk, hogy valamiért bojkottálja az ECS-t, folyamatosan visszalépnek az indulástól, míg a North helyét a frissen alakuló dignitas foglalta el. Ebben a versenyben ugyanis a csapatnál marad az indulási jog, nem a játékosoknál, akik kiharcolták.

Ismét felmerült a kérdés, a játékosok vagy a szervezet munkája fontosabb?

Egy sorozat következő szezonjában az előző idény alatt jól teljesítők automatikus meghívást kapnak. De felmerül a kérdés: a csapat vagy a szervezet?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!