Hiába minden erőfeszítés, a TL nem tudta elkerülni a relegációt

Hiába minden erőfeszítés, a TL nem tudta elkerülni a relegációt

A csapat tényleg minden tőle telhetőt megtett, leigazolták Doubleliftet és Adrian-t is, megverték a TSM-et egyszer, de így is a 9. helyen végeztek.

Steve-nek nem volt könnyű dolga ebben a szezonban, hiszen a Team Liquid managelése elég nagy feladatnak bizonyult, legalábbis hiába minden erőfeszítés, vagy megoldási kísérlet, a szezon végén a 9. helyen végeztek. Aki esetleg nem tudná, hogy ki Steve Arhancet, ő az egyik társtulajdonosa a csapatnak és egyben managere is. Többet közt az ő nevéhez fűződik talán a legagresszívabb reklámozási metódus és kísérlet a LoL történetében. A lényeget 2:15-nél találjátok, amikor a mondat közepén megáll egy interjú alatt, hogy felvegye a megnevezett márkájú telefonját.

Ami a mostani helyzetet illeti, nem számítanak könnyű menetre, mivel nem nagyon játszanak Bo5-öt és mindkét csapatnak nagy hajtóereje lesz. A Team Liquid-nek nagyon sok vesztenivalója van, őket ez fogja motiválni, míg a challenger csapatnak nincs mit vesztenie, ők maximum nyerhetnek, ha megmutatják magukat. A nyomás nagyon nagy lesz, ami befolyásolhatja a játékosokat ezért izgul a csapatáért, de bízik benne, hogy bennmaradnak az LCS-ben. 

Az erőfeszítések nem értek véget, hiszen edzőként leigazolták azt a Caint, aki anno még Pray-el együtt alkotta a Najin szupersztár bot lane-jét, tehát játékosi tapasztalata is van bőven. Steve elmondása szerint az eredménytől függetlenül, hogy jövőre az LCS-ben vagy a CS-ben folytatják, megtartják az Caint, mivel a csapat nagyon hamar megkedvelte őt, mint munkatársat.

Talán a legerősebb Team Liquid felállás eddig, de a VB sajnos így sem jött össze nekik.

Sajnos a csapatmentalitás jelenleg nincs a tetőfokán, Steve-nek kissé hiányzik az egykor jellemző elkötelezettség, bajtársiasság és törekvés a tagok részéről, de egy ilyen szezon után ez valahol érthető is. Ő próbál továbbra is minden tőle telhetőt megtenni, hogy a csapatot jó kedvben tartsa. Nemrég volt Lourlo születésnapja, aminek alkalmából meglepetésként meghívták a barátnőjét. A FlyQuest utáni vereség napján is kiállt a játékosok mellett, hogy nincsen baj és hogy a jövő hét jobb lesz, akik így egymást sem hibáztatták. Ettől függetlenül mindenki teszi a dolgát, meg még többet is, annak ellenére, hogy biztos eredményt nem lehet várni ilyen téren. 

Az Off szezonban, ha a relegation torna lement ki fogják értékelni a csapatot, ebbe a játékosokon kívül a teljes gárda beleértendő. Nincsenek konkrét terveik, hogy milyen változtatások jönnek majd nyárra, egyelőre lépésről lépésre haladnak. Minden hibát ki fognak elemezni és megtalálni rá a megoldást. Négy éve részese Steve az LCS-nek és ebben a négy évben szinte mindig negyedikek voltak. Ez az első alkalom, hogy ennyire elrontottak egy szezont, nem mellesleg ez az első alkaloma, hogy Steve nincs közvetlen ráhatással a csapatra, inkább a háttérből dolgozik. Pont ezt a döntését bánja, hogy kissé magára hagyta magukat a játékosokat és már gondjaira bízta, míg ő a többi dologgal foglalkozott, emiatt mérges kissé. 

A jövőben éppen ezért újra aktívabb részese szeretne lenni a csapatnak és bebizonyítani az összes TL rosszakarónak, hogy ez igenis lehet még egy jó csapat.

Vajon összejöhetnek a számításai? A TL el tudja kerülni a Challenger Seriest?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!