Készítsétek az e-pénztárcát, a héten rajtol a Twitch Market

Közvetítések és játékvásárlás egy helyen, hát kell ennél több?

A Twitch és az Amazon még februárban bejelentette, hogy nemsokára az oldal profilja egy kicsit megváltozik, pontosabban kibővül. Ugye eddig lehetett egyéni stream-eket és versenyközvetítéseket követni, viszont ez mostantól kiegészül azzal, hogy már játékokat is lehet majd vásárolni, mégpedig a letölthető applikáción belül.

Mindenki jól jár majd a Twitch legújabb húzásával

Hamarosan a legnagyobb streamer oldalon is vásárolhatunk majd játékokat. A streamereknek is jut a bevételből.

A pontos dátum még egyelőre nem ismert arról, hogy mikor jelennek meg a játékok a virtuális piactéren, de az biztos, hogy egy héten belül ott lesznek. Első körben nagyjából 50 játék kerül majd be, köztük olyan jól ismert újdonságokkal és klasszikusokkal, mint a For Honor, a Tom Clancy’s Ghost Recon vagy a Minecraft: Story Mode.

De miért a Twitch-en vegyek játékot?

A válasz erre első körben egyszerű: Miért ne? A piactér szinte ugyanolyan, mint a Steam és az árak se különböznek túlságosan, már persze, ha nem számítjuk a zsíros Steam Sale eseményeket. A másik ok már egy picit bonyolultabb. Először is, ha valaki legalább 5 dollár értékben vásárol, akkor kap egy ’Twitch Crate’-et, amiben mindenféle nyalánkságokat lehet találni, persze véletlenszerű mennyiségben. Lesznek benne exkluzív emote ikonok (különleges Twitch emoji-k), chat badge-ek és bit-ek, amivel egy-egy közvetítőt lehet támogatni a Cheer funkción keresztül. Másodszor pedig, ha valaki egy közvetítő kódjával vásárolja meg a kiszemelt játékot, akkor az eladási összeg nagyjából öt százaléka hozzá vándorol.

Figyelembe véve, hogy a Twitch-re naponta majdnem 10 millióan néznek be és az oldalon havonta 2 millióan közvetítenek, ez a lépés teljesen logikus. Várható, hogy az új platform konkurenciát teremt majd a Steam és ahhoz hasonló piactereknek, ami akár árversenyt is kialakíthat. De ez számunkra nem fontos, mi ebből csak győztesként jöhetünk ki.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.