Az amerikaiak már készülnek a playoff-ra

Az amerikaiak már készülnek a playoff-ra

Észak-Amerikában már a múlt héten véget ért az LCS alapszakasza, következhet lassan a rájátszás, lássuk, kik hol kezdenek?

A formátumbeli különbségeknek köszönhetőn az NA LCS alapszakasz egy héttel rövidebb lett, mint az európai, így ők lejátszották az utolsó meccseket ebben a fázisban. Ahogy az várható volt, a szezon végére ismét a TSM bizonyult a legjobbnak és bár volt pár szorosabb összecsapásuk, sőt még egy meglepetésszerű verességük is a 9. helyen álló Team Liquid-el szemben, végül csak az első helyen végeztek.

NA LCS körkép, továbbra is vezetnek Bjergsenék

Aioween | 17/03/22 17:30 Az NA LCS-ből már csak egy hét van hátra, szemben az EU LCS-el. Itt nincs két csoport, a 10 csapatot egyben lehet vizsgálni, nézzük is hogyan áll a mezőny, illetve milyen változásokra lehet még számítani esetlegesen.

Az alapszakaszból összesen hat csapat jutott tovább a rájátszásba, helyzéstől függően mindenki máshol kezdi meg majd a következő szakaszt. 

Mint látható a TSM első lett, szorosan egy győzelemmel lemaradva második helyen a Cloud9 áll. A harmadik helyet végül a Phoenix1 biztosította be magának és nem sokkal mögöttük a CLG végzett a negyedik helyen. Az 5. és 6. helyen egyenlőség alakult ki az eleinte szárnyaló FlyQuest és a Team Dignitas között.

Az amerikai playoff április 8-án veszi kezdetét a Phoenix1 és a Team Dignitas mérkőzéseivel, helyi idő szerint este 9-kor. Minden egyes mérkőzés itt már Bo5 lesz, szóval a csapatoknak nagyon alaposan fel kell majd készülniük. Mivel a TSM és a Cloud9 az első és második helyen végeztek az alapszakaszban, ők egyből az elődöntőkben várják majd ellenfeleiket.

Mint látható a negyeddöntők győztesei küzdenek meg majd a TSM illetve a Cloud9-al, és aki az elődöntőkben kikap, még játszhat a harmadik helyért. Az elért helyezések leginkább a VB pontok miatt nagyon fontosak, hiszen egy jól sikerült tavaszi split megalapozhatja a kijutást egy-egy csapatnak.

Idén lesz megint egy jó öreg TSM vs Cloud9 döntő, vagy valaki bele fog rondítani ebbe?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!