Ez nem áprilisi tréfa: csúcshardverek vártak bennünket Berlinben

Ez nem áprilisi tréfa: csúcshardverek vártak bennünket Berlinben

Az ASUS rendezvényén a ROG-újdonságok mellett felbukkant a NiP Overwatch-csapata is.

Április elsejéről mindenkinek a bolondok napja ugrik be elsőre, az ASUS azonban idén nem bolondozott: inkább rendezett egy nagyszabású sajtótájékoztatót az európai sajtó képviselői számára, ahol bemutatták legújabb termékeiket.

A berlini rendezvénynek e-sport vonatkozása is volt, de mielőtt rátérnénk erre, menjünk végig a frissen leleplezett hardveres újdonságokon! A fókusz a játékosok igényeire szabott, és ilyen tekintetben piacvezetőnek számító Republic of Gamers termékvonalon volt.

  • Monitor: a képmegjelenítőknél az élénkebb színek és a jobban látható részletek kerültek előtérbe a HDR és a Quantum Dot technológiákkal. Három vadonatúj modellt láthattunk, melyek mindegyike más fő erősséggel bír: ezek a ROG Switft PG27UQ (4K / 144Hz / HDR / Quantum Dot), a ROG Swift PG27VQ (2K / 165Hz / ívelt / Quantum Dot) és a Rog Strix XG27VQ (Full HD / 144Hz / ívelt) voltak.
  • Videókártya: a ROG Poseidon GTX 1080 TI az NVidia kártyájának választható hűtési funkcióval (levegő vagy víz) felturbózott kiadása, mely a hatékonyabb hőelvezetésnek és a száz százalékosan automatizált gyártástechnológiának köszönhetően minden eddiginél jobb értékeket mutat.
  • Egér: a ROG Pugio egy szuperdizájnos, konfigurálható kétkezes gamer egér.

  • Alaplap: a ROG Maximum IX Extreme a világ első olyan alaplapja lesz, amely integrált monoblokkal bír.
  • Mikrofon: a ROG Strix Magnus stúdió színvonalú felvételi minőséget nyújt, elsősorban a streamereket céloznák meg vele.
  • Router: a ROG Rapture szintén a gamer igényekhez lett szabva, két darab kiemelt porttal, mely a játékkal kapcsolatos adatforgalmat prioritizálja.

Ha már gaming, nem hiányzott a sajtótájékoztatóról az e-sport sem: a Ninjas in Pyjamas Overwatch-csapata is felbukkant néhány perc erejéig, akik szintén mondtak néhány szép szót a legújabb ROG-termékekről, kiemelve, hogy a tökéletes kellékekről van szó a magas szintű kompetitív gaminghez is.

Nem sokkal később játszani is láthattuk a NiP-et: a finn hatos tagjai pár ismert helyi streamerrel és youtuberrel, valamint a közönség néhány vállalkozó szellemű tagjával kiegészülve lejátszott egy minibajnokságot. A mix csapatok több mint egy órán keresztül szórakoztatták a közönséget az Ilios-on, Lijiang Toweren és Oasis-on vívott Capture the Flag csatákkal.

Akit az Overwatch kevésbé érdekelt, de szívesen töltötte volna játékkal az időt, annak sem kellett unatkoznia: a kiállított ROG-masinákon számos játék kipróbálható volt. A közönség olyan - jelenleg még megjelenés előtt álló - címekbe pillanthatott bele, mint a Quake Champions, a Prey, a The Surge vagy éppen a Yooka-Laylee. Ezek a játékok is növelték tehát az esemény exkluzivitását!

Egy tartalmas, szórakoztató és könnyed hangulatú eseménnyel a hátunk mögött utaztunk haza tehát, ahol volt minden: újdonságok, brutális hardverek, a legújabb játékok, na meg persze egy kis e-sport is. Hamarosan egy könnyen emészthető képes beszámolóval is jelentkezünk majd a rendezvényről!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.