Megalakult a HMÉSZ, azaz a Hanzo Main Érdekvédelmi Szervezet

Az USA-ban Hanzo main érdekvédelmi szervezet indul.

Minden e-sport játékban van egy olyan karakter, amely közutálatnak örvend. Míg League of Legends-ben a Teemo és Yasuo mainek élnek félelemben, addig Smiteban megesnek olyan esetek, hogy egy Loki main már a gyémánt skinjét sem meri felvállalni, függetlenül attól, hogy 10-szer több killje van, mint assistja, ami azért nem kis teljesítmény.

Ezen problémák Overwatchban is felbukkannak, ahol a Hanzo mainek érzik magukat elnyomva és megalázva. Nemrégiben egy iskolában egy kislány káromkodásként a "Hanzo main" kifejezést használta egy osztálytársára, amiért az elkobozta a lány ceruzáját. Szerencsére ez nem maradt megtorlatlanul, így a kislányt egy beírással haza is küldték az intézményből.

Ennek hatására Ezekiel "xXobey$coperXx" Johnson amerikai játékos egy érdekvédelmi szervezetet szeretne létrehozni a Hanzo mainek számára, aminek a neve USOPFHMR (United Society of People for Hanzo Main's Rights). Ezekiel nem mellesleg 780-as ratingen van, amit állítása szerint ezt a játéknak köszönheti, hiszen mindig a gyengébbik csapatba kerül, így a randomok gyengesége miatt nem tud nyerni.

Azt is elárulta, hogy az első pontjuk, amit el szeretnének érni az az, hogy a Blizzard csináljon egy módot csak a Hanzo mainekre, ami minden játékosnak azután válna elérhetővé, hogy 100+ órát játszanak a karakterrel úgy, hogy az a legtöbbet játszott hős. Maga a mód amúgy semmivel sem lenne másabb mint az alap, annyi, hogy azok a mapok, ahol payloadot kell tolni, kikerülnek a poolból. Így létrejöhet játékon belül egy mindenki számára nyugodt közeg, ahol nyugodtan felvállalhatják, hogyha valakinek a Young Hanzo skin a kedvence.

Ezután szeretnének bevezetni egy report rendszert, amivel azok a játékosok kapnának eltiltást, akik a Hanzo játékosokat szidalmazni merik.

Érdekesség, hogy Ezekiel már egyszer felhagyott egy játékkal az internetes sértegetések miatt. CS:GO-ban a P90 taktikái miatt vált mindig az ellenfél és saját csapattársai célpontjává. Nyilatkozatának a végén hozzátette, hogy azért nem csak Hanzoval szokott játszani, mert van, amikor nem érzi megfelelő választásnak. Ilyenkor kerül elő Genji, akit igazából csak azért nem tud igazán élvezni, mert sosem healelik őt flankelés közben.

Remélhetőleg sikeresek lesznek Ezekiel tervei így minden játékos ugyan úgy élvezheti a játékot, skin-től, spray-től és voiceline-tól függetlenül. Ez a cikk pedig természetesen áprilisi tréfa, még véletlenül se higgyétek el. Vagy mégis. Vagy mégsem.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!