EU LCS alapszakasz: durva számok Vizicsacsi neve mellett

31 meccs, 111 gyilkosság, 98 halál, 226 assziszt a magyar játékos mérlege.

Most, hogy véget ért a tavaszi EU LCS alapszakasza, megnéztük, hogy az egyes csapatok, játékosok hogyan teljesítettek a számok tükrében, ki az, aki látványosan jól, de a statisztikák szerint annyira mégse játszott jól. Arról már a Riot is csinált egy videót, hogy az ő adataik szerint Vizicsacsi a legeredményesebb topos, de most az Oracle's Elixiren mi is végigböngésztük a számokat, íme a legérdekesebbek!

Statisztika: 7 forduló után Vizicsacsi a legeredményesebb topos az EU LCS-ben

A számok nem hazudnak: Vizicsacsi továbbra is hasít az LCS-ben!

Kezdjük Csacsival: 31 meccsen 111 gyilkosság, 98 halál, 226 assziszt a magyar játékos mérlege. Csak összevetésképp: a 2. legtöbb gyilkosság a felső ösvényesek közül a Splyce-ból Wunder 93-mal, a leggyengébb pedig nem meglepő módon Satorius a maga 28 killjével. A legtöbb killhez a legnagyobb gyilkosságokban való részvételi arány is párosul, ami 65,9%, tehát háromból két killben tuti benne volt a keze Csacsinak. Persze olykor vakmerő megmozdulásai miatt nem az övé a legjobb KDA: ott a G2 koreai játékosa, Expect végzett az első helyen 4,6-tal, a magyar profi ebben a mutatóban 4. lett.

Vizicsacsi

Van olyan negatív statisztika is, amiben Vizicsacsi az első, méghozzá a halálozási számokban a csapatra vetítve, ebből az összes gárda közül ő vette ki a részét a legnagyobb arányban, 24,6%-kal. De az övé a legrosszabb részvételi arány az első gyilkosságokban, bár ez annyira meglepő, általában ő az, akit először leszednek az ellenfelek.

Még néhány szám, amiben Csacsi végzett az élen az alapszakasz után:

  • Percenkénti szerzett arany (282)
  • Sebzés % a csapathoz viszonyítva (Csacsi adta az UOL kiosztott sebzésének negyedét)

A dzsungelben az újonc Xerxe is szép mutatókkal büszkélkedhet: övé a legjobb KDA (7,9 meccsenként!!!) és az UOL-ban ő halt meg a legkevesebbszer, mindössze a 11%-át adta a csapat halálainak. Hylissang vegyes eredményekkel büszkélkedhet: övé a legtöbb kill, de a legtöbb halál is az összes támogató játékos közül.

Xerxe statisztika

Csapatszinten tisztán kirajzolódik az UOL helyenként káoszos játékstílusa: övék lett az egész szezonban a legtöbb kill (511), holtversenyben az H2k-vel, de az ő meccseik a legvérfürdősebbek, a percenkénti killek száma is az ő játékaik alatt a legnagyobb (0,8). Viszont ők hozzák el legtöbbször az első baront (80%) és ők a legerősebbek a mid/late game kontrollálásában. Az is látszik, hogy gyengébbek a játék korai szakaszában, valamint, hogy az egész ligában ők wardolnak a legkevesebbet (átlag háromszor percenként), a gyenge vision kontroll a teljes szezon során jellemezte őket.

UOL statisztika

A Unicorns of Love legközelebb két hét múlva játszik a Splyce, Fnatic, Misfits hármas valamelyike ellen, immáron Bo5-ben. Ha győznek, akkor 2015 tavasza után ismét döntőt játszhatnak az EU LCS-ben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!