Széttrollkodta a Splyce az utolsó meccsét, de jutott dráma is az alapszakasz végére

Hamarosan kezdetét veszi Európában a rájátszás, valamint az is kiderül, hogy kik azok a csapatok, akik esetleg újoncként csatlakozhatnak az LCS-be.

Előző héten véget ért Európában is az alapszakasz, ahol az utolsó pillanatokig izgulhattunk, hogy melyik lesz az a csapat aki utolsóként csatlakozhat ahhoz a hatoshoz, akik részt vehetnek a rájátszásban. A B-csoportban ez viszont már nem volt kérdés, az H2k és a Splyce magabiztosan tartották 2-3. helyüket, így ők inkább fun meccset játszottak - legalábbis a Splyce részéről. Volt itt Teemo top, WW top, Lux mid, Sion support. Ezzel szemben az H2k végig komolyan vette a dolgot, a meccs utáni interjúban Jankos erős menedzseri manipulációt követően elmondta, azért, hogy gyakoroljanak színpadi környezetben is. Zseniális interjú, érdemes megnézni de nem csak ezt, hanem a meccseket is.

Az A csoportban azonban kőkemény dráma volt az utolsó, rájátszást érő helyért, amihez a ROCCAT álomszerű feltámadása és a Fnatic hanyatlása is kellett. A ROCCAT még a veretlen, csoportelső G2-t is legyűrte ezzel is megmutatván, hogy mennyire szeretnének bejutni a rájátszásra.

A ROCCAT elkezdte, a ROCCAT befejezte: 409 nap után kikapott Európában a G2

Stílusosan az utolsó fordulóban kapott ki a G2, sanszos, hogy a Fnatic-nak a playoff se lesz meg.

Azonban hiába ez a hihetetlen utolsó pár hét, a Fnatic is győzni tudott a Misfits ellen, így holtverseny alakult ki, hiszen mind a kettő csapat 6 győzelemmel és 7 vereséggel fejezte be az alapszakaszt, de a fnatic-nak jobb volt a W/L aránya, ezért ők jutottak tovább.

A rájátszásba a két csoport első három helyezettje jutott be, a két első pedig már egyből az elődöntőkben találja magát, így plusz egy hét felkészülési időt kapva.

Ahogy a képen is látható a két első a G2 Esports és a Unicorns of Love, akik már egyből Hamburgba utaznak a final fourba. A Misfits és a Fnatic az A csoportból, valamint az H2k és a Splyce a B csoportból jutott be a rájátszásba.

A Misfits a Splyce-al kezd, míg a Fnatic a másik csoport riválisával az H2k-vel méri össze tudását. A két BO5-ös széria nyertese, megy tovább az elődöntőkbe. Április 8-án kezdődik a rájátszás a Misfits és a Splyce összecsapásával.

A két csoportban az utolsó helyen szereplő csapatoknak, azaz a nyeretlen Origen-nek és a Giants!-nek kell megküzdenie majd egy promóciós torna keretein belül a Challenger Series két feljutójával, a Fnatic Academy-vel és a Misfits Academy-vel. 

A verseny formátuma egy dupla-kiesés rendszer, aminek a lényege a következő:

A Meccs - Csapat 1 vs Csapat 2
B Meccs - Csapat 3 vs Csapat 4
C Meccs - A meccs győztese vs B meccs győztese, a győztes megy az LCS-be
D Meccs - A meccs vesztese vs B meccs vesztese, a vesztes megy a Challenger Series-be
E Meccs - D meccs nyertese vs C meccs vesztese, a győztes az LCS-be, a vesztes a CS-be megy

Vajon itt láthatunk majd új csapat az LCS-ben, vagy a nyeretlen Origen is összeszedi magát és bejut a nyári alapszakaszra? 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!