Na de mi a helyzet a világ legerősebb LoL bajnokságában?

Na de mi a helyzet a világ legerősebb LoL bajnokságában?

Koreában is véget ért a tavaszi alapszakasz, nézzük, kik vágnak neki a rájátszásnak!

Nagyjából a világ minden táján lement az alapszakasz a profi LoL ligákban, így most már azt is tudjuk, hogy melyik az az öt csapat, amelyik a koreai LCK-ban versenyez majd egyrészt a tavaszi győzelemért, másrészt az MSI-n való részvételért. Előre le kell szögezzük:

Nincs itt semmi meglepetés

ugyanis a háromszoros világbajnok és MSI címvédő SK Telecom szinte játszi könnyedséggel húzta be a tavaszi alapszakaszt Koreában úgy, hogy mindössze kétszer kaptak ki: egyszer az örök mumus Afreeca Freecs-től, egyszer pedig a tavalyi vb-n döntős Samsung Galaxy-tól. A vége 16-2 és az LCK döntője, itt ugyanis King of the Hill módban épül fel a rájátszás: az alapszakasz 4-5. helyezettjeinek győztese játszik a 3. helyezettel, aminek a győztese a másodikkal, majd ennek a párharcnak a továbbjutójára vár az SKT a nagydöntőben. Az SKT-re túl sok szót nem is érdemes fordítani, 1-1 apró megingást eltekintve tényleg végigverték a mezőnyt, talán az év eddigi legjobb meccsét produkálva a szintén szupercsapatnak kikiáltott Kt Rolster ellen.

Íme a 10 legszebb megmozdulás a két óriás párharcából!

Aioween | 17/03/10 10:30 Az LCK-ben sincs idő unatkozni, főleg ha olyan nagyóriások csapnak össze, mint a háromszoros világbajnok SKT T1 és az idei évben a riválisuknak tartott kT. Mindkét gárda tele van sztárjátékosokkal, akik nem csak nevük miatt ismertek, de hétről hétre tesznek is érte, hogy a figyelem központjában maradjanak világszinten.

Ha már a szupercsapatnál tartunk, a Smeb - Score - PawN - Deft - Mata ötös annyira nem szuperált, 12 győzelem mellé összeszedtek 6 vereséget is, mindezt azután, hogy kétszer egymás után kikaptak az SKT-től. Ott alapos lejtmenetbe kapcsolt a csapat, kikaptak a Samsungtól, a Longzhu-tól, sőt, még a full utolsó Kongdoo-tól is. A Longzhu tuti nem felejti el az ellenük levő meccset, ahol a csapat támogatója, Max a mennybe ment, miután az egyik meccsen Thresh-el belopott egy baront, majd a másik meccsen Sionnal quadrázott. A Kt így csak a 3. helyen végzett az alapszakaszban, a tavalyi világbajnoki döntős Samsung, amelyik az egyetlen LCK csapat, amely nem cserélt játékost a téli szezonban, továbbra is kirobbanó formában van. 

A 4-5. helyre a már említett MVP, valamint az SKT verő Afreeca Freecs futottak be, így ők kezdik majd meg egymás ellen a rájátszást, méghozzá április 7-én, pénteken magyar idő szerint reggel 10-től. Aztán 4 naponta jön a következő meccs, míg a döntő egyidőben lesz az NA és EU LCS finálékkal, április 22-én.

LCK playoff

A győztes - aki, ha csak valami óriási csoda nem történik - valószínűleg az SKT lesz. Huni és Peanut elég jól beilleszkedtek, bár utóbbinak néha vannak kilengései, mint a legutóbbi stream részegen, de Kkoma edző is volt, hogy kritikus pillanatban inkább behozta Blanket helyette. Ha van most gyengepontja az SKT-nek, akkor az valószínűleg ő. De hát ezért van ott Blank.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!