Ilyen pofátlan csalót is ritkán látni - Videó

Ilyen pofátlan csalót is ritkán látni - Videó

DDoS-támadással lehetetlenítette el az ellenfelek játékát PS4-en.

A csalók jellemzően azért folyamodnak nem megengedett trükkökhöz a játékokban, hogy így jussanak előnyhöz a náluk jobbakhoz képest. Van azonban egy másik kategória, akit nem is feltétlenül az eredmények mozgatnak: sokkal inkább a látszólagos hatalom okoz számukra élvezetet.

Ez utóbbira tudunk mutatni most egy példát, sikerült ugyanis elcsípni egy PS4-es játékost, aki DDoS-támadással (túlterhelés) lehetetlenítette el ellenfelei játékát.

A csalás tényénél már csak az illető viselkedése felháborítóbb, hiszen a játékos büszkén kommentálja csapattársainak, hogy éppen mit is csinál. A meccs végén a többiek meg is mondják neki, hogy jelenteni fogják, amire ő azzal védekezik, hogy ha megteszik, az egész csapatot bannolni fogják, nem csak őt. Meg egyébként is: van még 17 másik profilja - legalábbis ő ezt állítja.

A fenti eset sajnos rámutat a konzolos Overwatch egyik nagy hiányosságára, hiszen a konzolgyártók (mint az online felületek üzemeltetői) közbeékelődésével nincs igazán jó report rendszer a játékban. Ennek is köszönhető, hogy - mint kiderült - a szóban forgó cheater már hetek óta bosszantja a játékostársakat.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!