EnVy menedzser: többet ér egy LCS hely, mint 3 major győzelem

EnVy menedzser: többet ér egy LCS hely, mint 3 major győzelem

Anyagilag jobban megéri az LCS, mint akár 3 CS:GO major győzelem, legalábbis az NV menedzsere szerint.

Mint ismeretes, a hétvégén zajlottak az NA LCS promóciós torna meccsei, ahol kiderült, hogy mind a Liquid, mind az EnVyUs megtarthatja LCS helyét, miután vért izzadva, de sikerült legyőzniük a kihívó eUnited, valamint Gold Coin United csapatát. 

Hihetetlen meccsek és lökdösődés az NA LCS-be jutásért

damilosK | 17/04/03 11:51 A tegnapi nap Észak-Amerikában is lezajlott az a torna, ami során kiderül, hogy melyik Challenger Series csapat jut be az LCS-be és melyik jelenlegi LCS csapattól kell elbúcsúznunk. A 4 csapat, akik a feljutásért, vagy éppen a bennmaradásért játszottak, a Team Liquid, Team EnVyUs, valamint a két kihívó, a Gold Coin United és a eUnited.

A mérkőzés után az EnVyUs menedzsere és tulajdonosa, Mike Rufail Twitteren osztotta meg, hogy mennyire is örül a sikernek, ugyanis gazdasági szempontból óriási hatása van annak, hogy sikerült bent maradniuk az LCS-ben. Hogy ezt perspektívába helyezze, hozzátette: "ha zsinórban 3 CS:GO majort nyernénk meg, még az se hozna annyit a konyhára, mint egy hely az LCS-ben".

Ha utánamegyünk kicsit a számoknak, ez nagyjából azt jelenti, hogy a három major győzelemért járó 1,5 millió dollár (átszámítva kb. 420 millió Ft) még mindig nem érne annyit, mint az LCS spot. És akkor még nem beszéltünk a matricapénzekről, a szponzori pénzekről és egyéb bevételekről. Ez nagyjából reális képet fest arról, amiről mostanában szóltak a pletykák, hogy egy hely a legerősebb észak-amerikai ligában kb. 2,5-3 millió dollár körül van, legalábbis, ha hinni lehet annak, hogy a FlyQuest csapatának helyét ennyiért vette meg a Milwaukee Bucks NBA csapat tulajdonosa, Wesley Edens. 

Rufail hozzátette, hogy a játékosai hatszámjegyű összeget keresnek évente, tehát legalább 100.000 dollár üti a markukat, nem is véletlen, hogy az észak-amerikai csapatok ennyire franchise-osítani akarják az NA LCS-t, egy hely elvesztése teljesen elkaszálhat egy csapatot. A Schalke megpróbált visszajutni, de nem sikerült elsőre, hiába a hibátlan alapszakasz a Challenger Seriesben. El is gondolkoztak azon, hogy akarják-e folytatni a LoL szakosztályukkal.

Már csak arra leszünk kíváncsiak, hogy az alapból franchise-ként induló Overwatch World League-be mennyiért fognak majd elkelni a helyek: egyes nagyvárosokba, mint pl. Los Angeles, a pletykák szerint akár 15 millió dollárt is elkérhetnek majd. 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!