Magyar csapatok, figyelem! Jön a nyári Challenger Series selejtező

Magyar csapatok, figyelem! Jön a nyári Challenger Series selejtező

Április 19-ig lehet nevezni, minimum D3 és 17 év kell.

Ahogy közeledünk a tavaszi szezon végéhez az LCS-ben, eljött az ideje annak is, hogy a B-ligában elinduljanak a selejtezők! Ahogy eddig is, két hely szabad a Challenger Seriesben, a Kinguin és a Millenium spotjáért fog egész Európa megküzdeni! De nézzük, milyen rögös út vezet a profi ligáig.

Hogyan és meddig lehet nevezni?

Április 19-én 14 óráig, EUW vagy EUNE szerveren (fontos, egy csapat csak egy szerón nevezhet). A minimum feltételek: 17. betöltött életév (LCS-hez ennyi kell), valamint legalább Diamond 3 soloQ/duoQ/flexQ-ban. Pontos szabályzat itt, jelentkezés ITT.

Mennyit kell játszani a Challenger Series-ért?

Miután kitaláltátok, hogy EUNE vagy EUW-n jelentkeztek (adott szerveren kell teljesíteni a fenti kritériumokat), úgy bekerültök egy nyílt selejtezőbe. EUW-n az első három helyezett, míg EUNE-n az első helyezett csapat jut tovább. Már itt fontos eldönteni, hogy hol akartok indulni: EUW-n vannak a komolyabb ellenfelek sokkal többen, de ugye 3 csapat juthat ki, míg EUNE-n gyengébb ellenfelek, kevesebben, de csak egy gárda számára van hely. Fun Fact: a lengyel Kinguin innen jutott be a CS-be úgy, hogy többek között a WonderStagot is elverték a selejtezőben.

Challenger Series selejtező

Az innen kialakult négyes csatlakozik a Challenger Series zárt selejtezőhöz, ahol a tavaszi szezon két kiesője, valamint 6 országos bajnokság győztese csatlakozik majd, ezzel kialakítva egy 12 fős mezőnyt. Itt két, egyenként hatos csoportba lesznek osztva az ötösök, ahonnan a két-két legjobb megy az elődöntőbe, a párharcok győztesei pedig kvalifikálják magukat a nyári bajnokságba.

Mit villantottak eddig a magyarok?

Az eddigi legjobb eredményünk evör a WonderStag 2016-os év eleji zárt selejtezős szereplése, akkor mindössze néhány meccsre voltak a Challenger Series szerepléstől. Idén tavasszal a nyílt selejtezőben elvérzett az összes magyar csapat, de! soha nem volt még ekkora érdeklődés magyar részről a CS kvali iránt.

Kinek lehet majd szurkolni?

Remélhetőleg a teljes magyar pro szcéna tiszteletét teszi minimum a nyílt kvaliban, de rajtuk kívül is mindenképpen oda kell majd figyelni mumusra és új csapatára, a NeverBack Gamingre, illetve természetesen bluerzorra és a GamersOriginre, akik mostanában már többször megmutatták, képesek a Challenger csapatokat is elverni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!