Megvannak az első kiesők és továbbjutók, brutális G2 forma a csoportban

Megvannak az első kiesők és továbbjutók, brutális G2 forma a csoportban

A franciák kezdik beváltani a velük szemben támasztott elvárásokat, a Na'Vi-val együtt simán bejutottak a rájátszásba.

A StarLadder harmadik napja ismét hozott számos papírforma eredmény és meglepetést is egyszerre, két csapattól elbúcsúztunk, ketten pedig már a rájátszásba lőtték magukat. De az igazi izgalmak még bőven hátravannak, jön a csoportkör utolsó napja:

Továbbjutók:

Sokan arra számítottak, hogy a világranglista első három helyezettje közül, vagyis az Astralis, Virtus.pro, SK hármasból kerül majd ki az első két továbbjutó, de legalább egyikük ott lesz a 3:0-ás csapatok között.

Ennek ellenére a Virtus.pro ma a kiesés elkerüléséért lép pályára a fnatic ellen, az Astralis pedig épp a brazil SK-val meccsel a továbbjutásért. A két 3:0-ás csapat helyére a korábban sztárcsapatnak kikiáltott, azóta viszont keveset mutató G2 és az ismét feltámadóban lévő Na'Vi ért oda, így az utolsó nap nekik pihenéssel és a rájátszásra való készüléssel telik majd.

2:1-es mérlegűek:

Hat csapat áll 2:1-es eredménnyel, közülük három biztosan bejut még ma a rájátszásba. A párosításokat elnézve egyik esetben sem lehetünk biztosak a végeredményben, még a legvérmesebb szurkolók sem mernék egyértelműen kijelenteni, hogy a FaZe vs. North, a HellRaisers vs. NiP és az Astralis vs. SK meccsen ki felé billen majd a mérleg nyelve. A szorosnak várt esti meccsek győzteseire a playoff, a vesztesekre pedig 2:2-es mérleggel az utolsó kör vár majd.

1:2-es mérlegűek:

A felállás itt is ugyanaz, csak fordított előjellel, hat csapatból hárman 2:2-vel állnak majd, hárman viszont kiesnek az 1:3-as mérleg miatt. Az MVP vs. Immortals meccsen nem nehéz megjósolni a végeredményt (azóta vége is, a brazilok életben maradtak - a szerk.), valamint a Gambit vs. CLG meccsen is nagy meglepetésnek kellene történnie, hogy ne Zeusék jussanak tovább (azóta ennek is vége, megtörtént a meglepetés, 14:16-al kiesett a Gambit - a szerk.). Az utolsó párosítás nehezen megjósolható és rendkívül fájó, hogy egyiküktől búcsúzni kell, a fnatic és a Virtus.pro meccse igazi csemege lesz, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy 1:2-es mérlegnél kerül sor rá.

0:3-as mérlegűek:

Két ázsiai csapat, a TyLoo és az UYA már biztos kiesőknek tekinthetőek a harmadik nap után, meccsgyőzelem nélkül vehetik hazafele az irányt. Ha a távol-keleti országok csapatai tényleg a nemzetközi elitbe vágynak, ennél sokkal több gyakorlásra és rutinra lenne szükségük, látványosan le vannak még mindig maradva.

Természetesen Deadfoxék is pályára lépnek ma, elsőként a már fentebb említett NiP ellen. Győzelem esetén biztos továbbjutnak, vereség esetén azonban még vár majd rájuk egy másik 2-2-es csapat. A NiP elleni meccset a StarLadder hivatalos csatornáján lehet majd követni péntek délután 13 órától.

A hat továbbjutó hely még ma gazdára talál, holnap pedig már a rájátszás küzdelmeit követhetjük figyelemmel. Remek Bo3-as meccseket ígér tehát a hétvége, le ne maradjatok róluk! 

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!