FIFA veteránt szerződtetett a NYC FC amerikai futball klub

FIFA veteránt szerződtetett a NYC FC amerikai futball klub

Az MLS-ből elsőként a New York FC szerződtetett FIFA játékost.

Még tavaly elindult az a kezdeményezés, amikor a nagy európai fociklubok elkezdtek azon gondolkodni, hogy ideje lenne belépni az e-sportba. A PSG felvette Yellowstar-t, hogy vezesse az induló esport divíziójukat, a Schalke bevásárolta magát az LCS-be és sok német Bundesliga csapat elkezdett FIFA játékosokat igazolni. Az egész persze a holland FIFA 17 ligával teljesedett ki, ahol minden első osztályban szereplő csapat 11 e-sportolót hívott sorai közé, akik hétről hétre a rendes bajnokság mintájára kelnek versenyre.

Jön a holland FIFA 2017 nemzeti e-foci liga

Tavasszal nemcsak a fociszezon indul útnak Hollandiában, hanem a hivatalos FIFA bajnokság is.

Ezek után felmerül a kérdés, hogy csak Európában gondolkodnak úgy a csapatok, hogy a FIFA játékosokkal kezdeni kéne valamit? Nos, a válasz most már nem, hiszen elsőként a New York City FC tegnap óta hivatalosan is sorai közt tudhatja Christopher Holly-t, aki mostantól a bajnokságokon a csapatot képviseli majd és a csapat színeiben indul. A srác egyébként nem mondható kezdőnek, ha hinni lehet a híreknek, akkor már nagyjából 12 éve koptatja a kontrollereket ebben a játékban és decemberben ő volt a legmagasabb rangú játékos a világon a FIFA Ultimate Team keretein belül.

Mondjuk, azért megvan az oka is annak, hogy a NYC FC az első csapat a tengeren túlról, aki esportolót szerződtetett. A csapat tulajdonosa a Manchester City, akik szintén rendelkeznek esport szakosztállyal Angliában. Maga a lépés pedig teljesen logikus minden szempontból. A foci az Egyesült Államokban messze nem olyan népszerű, mint nálunk, ezért az, hogy egy gamer csatlakozik a csapathoz, egy olyan közönséget nyithat meg a liga számára, amit soha nem érnének el tradicionális hirdetési eszközökkel.

Minden bizonnyal nem Holly az utolsó FIFA játékos, akit leigazolnak hivatalosan is. De amíg egyedül ő kapott lehetőséget, nézzük azt, ahogy két meccsen egymás után gyakorlatilag földbe döngöli az igazi csapat középpályását, Sean Okoli-t.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!