Sokan gyengének hitték, most mégis ez a pakli uralja a metát

Sokan gyengének hitték, most mégis ez a pakli uralja a metát

Máris ellepték a Hearthstone-t a Quest Rogue-ok, Dog ezzel a deckkel ment el a Legend csúcsáig.

Alig egy nap telt még csak el a Journey to Un'Goro megjelenése óta, de máris megvan az új meta első nagy "fordulata", ami nem más, mint a Quest Rogue. Előzetesen a többség meglehetősen gyengének tartotta a class Quest lapját, a The Caverns Below-t, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy nagyon erős decket lehet rá építeni!

A Team Liquid amerikai játékosa, Dog az alábbi paklival ment el a létra csúcsáig, Legend Rank 1-ig.

A Quest ugyebár azt kéri tőlünk, hogy játsszunk ki a játék során 4 ugyanolyan nevű lényt: a pakli ezt olyan lapok segítségével éri el, mint a Shadowstep, a Youthful Brewmaster vagy a Gadgetzan Ferryman, de a Mimic Poddal is tudunk duplázni - vagy egy lényt, vagy egy kombó lapot. A legkönnyebben olcsó, 1 manás lényekkel tudunk "hokizni", mint a Swashburglar, vagy még inkább a Stonetusk Boar, mellyel közben még ütögethetjük is az ellenfelet. A Reward lap kijátszását követően pedig még inkább felértékelődik rajta a Charge.

Ha kijön a Crystal Core, onnan már csak el kell árasztanunk az asztalt az 5/5-ös lényekkel: ebben leginkább Moroes és a Violet Teacher segít, de Patches is még erősebbé válik ekkor.

Egy határozottan kombó jellegű paklival lett tehát erősebb a Rogue az új lapokkal, mely így abszolút méltó a class által képviselt filozófiához. Arról azonban már megoszlanak a vélemények, hogy nem lett-e esetleg túlságosan erős a Quest - ti melyik oldalon álltok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!