Lecsalták a magyarokat? A WSE már a rájátszás első körében búcsúzott

Lecsalták a magyarokat? A WSE már a rájátszás első körében búcsúzott

A legjobb 32 között, utolsó magyar csapatként a WSE is kiesett a 2000 eurós fődíjjal kecsegtető versenyről.

A gabie, SpeeDy, TRAKTOR, LsD és kory összeállítású ötös szépen vette a csoportkör akadályait az ESL Major League tavaszi kiírásában, így bejutottak a 32-es rájátszásba, ahol már egyenes kieséses rendszerrel folytatódott a versenyfutás. Ezen a tornán ugyanis nem csak a részvétel a fontos, a győztesnek kereken 2000 euró üti a markát, az egyszerű játszogatásnál picit többről szólt a történet.

A playoff első körében a magyar csapat elkerülte ugyan a nagyobb neveket, úgy mint a Bpro, a Nexus- vagy éppen az EURONICS ötösét, a kiejthetetlen nevű jQntefabrikkeN szerencsés sorsolásnak tűnt elsőre. De csak elsőre, mert már a WSE saját választású Train-je alatt érződött, kemény féba vágták a fejszéjüket a magyarok. Terror oldalon a dán ellenfél komoly ellenállást mutatott, TRAKTOR-ék nemigen találták a védekezés hatékony módját ellenük.

6:1-nél kezdtek el ébredezni remények, innen ugyanis még sikerült 7:8-ra menteni a félidőt, jöhetett a terror oldal a WSE-nek. A nagyon fontos pisztolykörben TRAKTOR szinte már lehetetlennek tűnő kört oldott meg egyedül, de az utolsó ellenfél már kifogott rajta.

A folytatásban még több kritikus 1v1 és szerverről való kifagyás nehezítette a WSE dolgát, a pálya végén így 16:11-es dán siker állt az eredményjelzőn. Overpass egy laza fél órás csúszással indult útjára, magas pingtől és szerver cserétől a fagyáson át a nem működő pause parancsig minden volt itt, amit csak el tudtok képzelni. A hányattatott körülmények pedig úgy tűnik a magyarokból vettek ki többet, 16:10-re ez a map is az ellenfélnél kötött ki, így a WSE búcsúzott a további küzdelmektől.

Az ESL Major League tavaszi rájátszásában immár nem maradt magyar csapat a résztvevők között, legtovább a WSE ötöse jutott, a Top32-ig meneteltek ami nagyon szép eredmény a feltörekvő ötöstől, sok sikert nekik a folytatásban!

UPDATE: Az ellenfél gyanús megmozdulásai miatt a magyar csapat óvás nyújtott be a versenyt szervező ESL felé, az adminok jelenleg is vizsgálják az ügyet. Amennyiben bármilyen szabálytalanságot tapasztalnak, a kiejthetetlen nevű dán jQntefabrikkeN akár a kizárás sorsára is juthat, így van még esély a WSE továbbjutására, de ez már nem a pályán, hanem a tárgyalóasztalnál dől majd el.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!