Bombameglepetés:  a fnatic kiütötte az H2k-t a legjobb 4 közé jutásért

Bombameglepetés: a fnatic kiütötte az H2k-t a legjobb 4 közé jutásért

Új edző + playoff buff = a fnatic már a legjobb 4 között!

Papírformát vártunk, bombameglepetés lett a vége: az alapszakasz során gyengélkedő, majd néhány fordulóval a vége előtt edzőt cserélő fnatic nem hogy legyőzte, 3-0-ra kiütötte gyönyörű játékkal és meglepetés pickekkel a szezon során szinte végig magabiztosan játszó H2k-t az EU LCS rájátszásának negyeddöntőjében!

H2k vs Fnatic

Az egész széria Rekkles körül forgott: a már-már depressziós tüneteket mutató, visszavonuláson gondolkodó lövész toronymagasan csapata legjobbja volt mindhárom meccsen, nyoma sem volt a korábbi passzívabb játékstílusának, a Twitch - Vayne - Kennen hármassal epic, 22,5-ös KDA-t produkált, ami brutális, pláne, hogy az H2k volt az ellenfél. Persze a többiek munkája is fontos volt, például Broxah Elise játéka, a Challenger csapattól felhozott jungler jó döntés volt Amazing helyett. Az H2k-nek nem sok köze volt a mérkőzéshez, összesen egy tornyot tudtak elhozni és ez az összes objektív, amit a magukénak tudhattak 40 perc alatt.

A második meccsre úgy tűnt, hogy kicsit összeszedték magukat Jankosék és pr0llynak sikerült rendet raknia a fejekben, ugyanis a 16-17. percig kiegyenlített volt a játék, de ezután a fnatic megint a saját keze ügyébe vette a meccs irányítását. Rekkles ellen most kitiltották Twitch-et, úgyhogy meglepetésre behozta Vayne-t, persze miért ne, hiszen csak a top4 a tét egy olyan csapatnál, akinél a rájátszás is meglepetés lett volna. De Rekkles és sOAZ is olyan playoff buffot kaptak, hogy már-már régi önmagát idézte a fnatic. Fun Fact: ezen a meccsen az H2k három tiltást is Rekkles ellen használt el. Aztán jött a 29. perc, az H2k próbálta bewardolni a fnatic dzsungelét baron körül, de túl mélyre merészkedtek, a büntetés pedig nem maradt el és persze ki más, mint Rekkles Vayne-je kapta a killeket és az értük járó aranyat, így a játék késői szakaszára már nem nagyon volt tank a talpán, ami megállíthatta volna. 2-0-al mentek a srácok a szünetre, kísértetiesen hasonlított a párharc a korábbi Misfits - Splyce-ra, ott utóbbi volt 2-0-s előnyben, a végeredményt lentebb olvashatjátok.

A harmadik meccsre se sikerült feltámadnia a kékeknek, szinte egy percig sem vezettek a meccs folyamán. A fnatic-nál mindenki a legjobb formájában játszott, 27 gyilkosságot hoztak össze a mindössze 6 ellen, az H2k óriási pofont kapott ezzel. És naná, hogy a korábbi ADC, Forg1ven volt a legnagyobb kárörvendője az H2k vereségének, nem is rejtette véka alá a "boldogságát":

A vége tehát 0-3, úgy tűnik, nagyon pozitív hatással volt az edzőváltás Caps-ékre, (egyébként maga Baby-Faker is kiválóan játszott az egész széria során) ha a fnatic ezt a teljesítményt tudják hozni a G2 ellen is, akkor egy nagyon-nagyon izmos elődöntőt láthatunk majd.

Misfits vs Splyce

A Splyce az első két meccsen megmutatta, hogy mit is tudnak. Az első meccsen a Misfits lövésze, Hans Sama egy Kennent választott magának, amivel 5/1/3-as statisztikát ért el, de ez sem volt elég a győzelemhez, hiába, az egyetlen igaz Kennen ADC Európában az Rekkles. A MSF 39 perc alatt egyetlen egy tornyot tudott dönteni. A második meccs sem volt rövidebb, akkor a Splyce-nak 41 perc kellett a győzelemhez, na meg persze Sencux Syndrája, akiből csak áradt a sebzés. 2-0-ra vezetett a Splyce, amikor egy hihetetlen fejmosást kaphatott PowerOfEvil és csapat, hiszen a harmadik mérkőzést már magabiztosan, igaz, 48 perc alatt, de Hans Samaék nyerték: a lövész 11/0/6-ban zárt és PoE is végre villogott a Syndrával. Innentől szinte megállíthatatlan lett a Misfits.

A következő meccset is több, mint 40 perc alatt tudták befejezni, de PoE LeBlanc-ja megint kapott elég gyilkosságot ahhoz, hogy ezt a mérkőzést is behúzzák, egyenlítve ezzel a BO5-ös széria folyamán. A Misfits az utolsó meccsre sem zökkent ki ebből a hihetetlen formából és LeBlanc megint PowerOfEvil kezébe került, ami ugyanúgy, mint az előző meccsen, ezúttal is végzetes lett, a Misfitsnek pedig 0-2-ről sikerült felállnia. PoE úgy tűnik, második virágkorát éri, nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban a játéka, sokkal felszabadultabb, mint eddig bármikor.

A legjobb négy között tehát:

fnatic - G2 - szombat 17 óra
Misfits - Unicorns of Love - vasárnap 17 óra

Nem lesz egyszerű dolga Csacsiéknak a döntőért, külön pikantériát tartogat a Vizicsacsi - Alphari párharc a felső ösvényen, valamint az új és az ex-UOL mides összecsapása, avagy Exileh vs. PowerofEvil! Vasárnap eldől, hogy melyik csapatok játszanak majd a döntőben!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!