Két éve vár erre a pillanatra, nagyon kijárt már allu-nak a győzelem

A finn AWP-s számos elveszített döntő után végre felért a csúcsra egy nagy pénzdíjazású versenyen is.

A StarSeries harmadik szezonjának offline döntője hihetetlen izgalmak között, végül FaZe győzelmet hozott, és ennek köszönhetően számos rossz sorozat megszakadt végre az ötös tagjainál. NiKo többé nem csak ígéretes tehetség, akinek sose jön össze, karrigan visszavágott egykori csapattársainak egy fontos döntőben, kioShiMa is megmutatta hogy nem ő volt a probléma és rain kezdetektől tartó hűsége is meghálálta végre magát.

A kijevi döntő legnagyobb nyertesének azonban mégiscsak a csapat finn AWP-se, allu tekinthető, aki régóta húzódó rossz sorozatát szakította meg a StarSeries versenyén. Az egykori NiP játékos 2015-ben négy komoly versenyt döntőjét is elbukta a nindzsákkal, és a komoly jelzőt itt nem feltétlen a nevezettek névsorára, sokkal inkább az összdíjazásra értjük. Az ESL One Katowice, valamint a Gfinity tavaszi és nyári versenye egytől-egyig több százezres összdíjazással kecsegtette a csapatokat, csak úgy, mint a FragBite Masters ötödik szezonja. Hiába allu egész éves jó játéka, a NiP mind az öt döntőt elbukta.

2016 még szegényesebb év volt allu számára, a FaZe ötösével egész évben építkeztek, kerestél a megfelelő felállást, karrigan érkezésével pedig végül csak rátaláltak a helyes útra. A dán irányító érkezésével két elődöntővel végül nem lett kudarc az év, de döntőbe kerülniük nem sikerült. NiKo érkezése után már minden készen állt, de Katowice-ben az Astralis még erősebbnek bizonyult, újabb döntő csúszott ki allu-ék kezéből.

Kijevben azonban végre átszakadt a gát és a csapat felért a csúcsra, aminek a folyton morcos allu is tudott végre örülni. A visszahúzódó játékos, aki szinte kerüli a reflektorfényt, csak behúzta élete első nagyversenyét, és több éves várakozás után olyan csapat tagjának vallhatja magát, ami tényleg a világ egyik legjobbja. BOT allu egy időre tehát pihenhet, végre jöhetnek a GOD pillanatok a finn AWP-s számára!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!