Egy izgalmas újítás, aminek minden versenyen ott a helye!

Ezért jó a StarSeriesen látott visszaszámláló a bombához.

Ugyan véget ért már a StarSeries 3. szezonjának döntője Kijevben, továbbra is van miről beszélni a rendezvény kapcsán! A StarLadder és az i-League közös szervezésű ligájában mindig bevett dolog volt, hogy a közvetítések technikai részében újítóként tűnnek fel versenyről versenyre. Ez most sem volt másképp, ugyanis az eddigi legjobb újdonságot vezették be offline rendezvényük közvetítésébe: visszaszámláló a bombához.

A FaZe felért a csúcsra, hivatalosan is a világ egyik legjobbjai

NiKo és legénysége mindenkin átgázolt, és a csapat első komoly trófeáját nyerték Kijevben.

Elsőre furcsának hat, hogy eddig miért nem volt a képernyőn egy visszaszámláló, ami jelzi a nézőknek, hogy mennyi idő van hátra a bomba robbanásáig. Pedig nagyon hasznos és egyszerű dolog. Egy kis helyen ott van a képernyő jobb felső sarkában, senkit nem zavar és mindenki számára követhető a bomba lekerülése utáni játék. Hiszen így tudjuk, hogy mennyi idő van még vissza a robbanásig; fel lehet-e szedni hatástalanító készlet nélkül vagy nem; vagy egyáltalán érdemes-e megpróbálni felszedni vagy inkább a futás lett volna a helyes döntés.

Mindezt sávokra elkülönítve láthatjuk, azaz a zöld mezőben még készlet nélkül, a sárgában már csak azzal, míg a pirosban már sehogy sem lehet felszedni a bombát. Ezen kívül a színpadképet is úgy alakították ki, hogy a középső led falon a "DANGER!" felirat volt olvasható, ha a piros mezőbe lépett a visszaszámláló, ezzel egyértelműsítve a helyzetet a helyszíni nézők számára. Arról nem is beszélve, hogy egy hatalmas robbanás animációja követte a színpadon a játékbeli detonációt.


GuardiaN 1v3 clutch helyzete - A felvételen is látható az időzítő

Ez nézőként rengeteg információt jelent egy kör alatt és igenis egy pozitív fejlesztés, amit kézenfekvő lett volna bevezetni már korábban is, de ezek szerint egészen 2017-ig és a StarSeries 3. kiírásáig kellett várjunk rá. Ebből adódóan szívesen látnánk más rendezvényeken is ezt a megoldást, reméljük az ESL, a PGL és a többiek is lemásolják, hiszen hasznossága mellett az is érte szól, hogy a nézők is imádták.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!