Eddig Shamannal a legjobbak az elementálok - de hogy rakjuk össze?

Eddig Shamannal a legjobbak az elementálok - de hogy rakjuk össze?

Négy játékos, négy verzió - lássuk, mire jutottak a profik!

Nagyban próbálgatja mindenki az új paklikat a Journey to Un'Goro megjelenését követően - különös tekintettel igaz ez a teljesen új koncepciókra, hiszen ezeknél van lehetőség a legtöbb kísérletezésre. Az elementál altípus egyike a kiegészítő fő újításainak.

Ezek a lények rugalmasan illeszkednek több class-hoz is, hiszen többségük univerzális darab. Jelenleg azonban úgy néz ki, hogy leginkább Thrall lehet számukra az ideális társ, hiszen az Elemental Shaman tűnik a legnépszerűbb és leghatékonyabb változatnak.

Ezt mutatja legalábbis a hétvégi Throne of Cards verseny élmezőnyének statisztikája, ahol a Top 8 játékosból heten is játszották ezt a paklit. Az egyes változatok között azonban jókora különbségek voltak, így egyelőre még nehéz lenne optimális összeállításról beszélni.

Megvizsgáltuk és összevetettük négy profi játékos (a versenygyőztes StanCifka mellett Rdu, C4mlann és Ostkaka) paklilistáját: ez alapján elmondható, hogy a pakli kevesebb mint fele "fix".

2 Fire Fly
2 Maelstrom Portal
1 Hex
2 Hot Spring Guardian
1 Lighting Storm
2 Tar Creeper
2 Tol'vir Stoneshaper
1 Kalimos, Primal Lord

13 lap

A fenti lapok azok, melyeket mindenki használt, a maradékot tekintve azonban óriási eltérések vannak. A szinergia lapok közül a Glacial Shard, a Fire Plume Harbinger, a Servant of Kalimos, a Fire Elemental, a Blazecaller és a Stone Sentinel a játékosok többségénél felbukkantak ugyan, mindenki azonban nem használta egyiküket sem.

A managörbét tekintve is jelentős eltéréseket találni: az olcsóbb lapok mennyiségét és eloszlását tekintve nagyon különbözőek az elgondolások. De a kiegészítő lapokat tekintve is többféle irányba indultak el a játékosok: van, aki itt is a "kalóz csomagot" hívta segítségül, máshol a Jade Golem vonal lett jóval hangsúlyosabb.

Nem vitás, hogy erős, jól működő pakliról van szó, amely hosszú távon is a metában ragadhat, hiszen már most is eredményesen forgatták a tapasztalt játékosok: az említett verseny egyenes kieséses szakaszában 75%-os winrate-et hozott a Shaman, ami a legmagasabb az összes class közül. Ám a konkrét összeállítást tekintve még meglehetősen képlékeny a deck jövője.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!