Újabb nagy lehetőség a BIG előtt

Egy nagy skalp már összejött a németeknek, itt az idő a bizonyításra.

A HLTV világranglista 22. helyén tanyázó BIG számára nem érkezett még el az áttörés a CS:GO éra elit mezőnyében. A németeknek ugyan volt egy-két kisebb sikerük, mint például az iGame.com Winter Invitational 7.500 dolláros győzelme, vagy a DreamHack ASTRO Open Leipzig 2017, 20.000 dollárt érő második helyezése, azonban a siker útjában mindig egy olyan neves ellenfél állt, akivel nem bírtak gob b-ék.

Irány Amerika, újabb LAN DeadFox-ék naptárában

A HellRaisers megnyerte a DreamHack Austin európai kvalifikációját, így újabb tengeren túli útra készülhetnek tavasszal.

Legutóbb például a DreamHack Open Austin 2017 zárt selejtezőjében a remek formában lévő HellRaisers parancsolt megálljt, az SL i-League Season 3 rájátszásában az EnVyUs ütötte ki őket, illetve az említett DreamHack ASTRO kupán pedig a FlipSid3 bizonyult jobbnak. Most egy újabb lehetőséghez jut az ötös, hogy felküzdje magát a legnagyobbak mellé, hiszen az ESEA S24 Global Challenge döntőre a résztvevő 24 csapatból csak 3 jut tovább az európai régióból. A február 5-április 13 között megrendezett mérkőzések során a BIG eddig is kiváló teljesítményt nyújtott, de a playoff-ban egy igazi major legendát is sikerült legyűrniük.

3/3! Múlt heti remeklésével élre ugrott a BIG a ligában - VIDEÓ

A német csapat Major legendákat is megelőzve immár az ESEA Premier első helyén trónol.

Az átigazolási hírekkel körülvett Gambit csapatát sikerült a BIG-nek két vállra fektetni, egy szoros BO3-as összecsapásban. Zeus-ék az első pályán AdreN vezetésével simán átsétáltak a németeken, azonban a feltörekvő ötös nem adta magát könnyen. Map hátrányból, két szoros meccsen sikerült megfordítaniuk a mérkőzést, ráadásul úgy, hogy a maradék két pályán, Cache-en és Overpasson is 5:10-es félidővel várták a második játékrészt. Nagy hajrában előbb 11:3-as, majd 11:4-es comeback-el hozták vissza a továbbjutás reményét.

Nagy önbizalomra ad okot ez a győzelem, így bizakodva várhatják a továbbiakat. Ha a PENTA elleni következő meccsüket is sikerül behúzni, akkor a GODSENT várja őket a döntőben. Itt viszont már nem csak a ESEA Global Challenge a tét, hanem az EPL S6-ra is sikerülhet megváltaniuk a jegyüket. Ha sikerül a terv, akkor végleg bebizonyíthatják, hogy érdemes volt az amerikai NRG csapatát otthagyniuk, hogy az új szervezetben találjanak rá a sikerre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!