Fox nagy igazságot mondott az NA CS mezőnyéről - interjú

Fox nagy igazságot mondott az NA CS mezőnyéről - interjú

A dignitas frissen igazolt ötöse már gőzerővel készül első tétmeccsükre az ECS csoportkörében.

A dignitas nemrég bejelentett vadonatúj ötöse nagy ígéretnek tűnik még a mostani, bitang erős mezőnyben is, hiszen a nevek alapján egy Top10 simán kinézhet nekik idővel. Maikelele, fox, jkaem, RUBINO és pita neve már önmagában is garancia lehetne a sikerre, ám a dignitas és szintén a csapatba fektető 76ers támogatása mellett még tovább nő a bennük rejlő potenciál.

Első tétmeccsükre már nem is kell sokat várniuk, az ECS csoportkörében a mousesports elleni Bo3 során sok minden kiderül majd az új lineupról. A felkészülés alatt az SK beugrójaként Major elődöntőig menetelő fox-al beszélgettek az eddigi tapasztalatokról:

"Remek érzés, hogy egy ilyen nagy múltú szervezet, mint a dignitas meglátta bennünk az esélyt, és az, hogy a 76ers is mögénk állt, csak még édesebbé teszi ezt az időszakot. A sport és az esport összefonódása egyre szorosabb, és ez minket is jobb teljesítményre ösztönöz. A csapat régi ismerősökből, mondhatni barátokból áll, úgyhogy eddig minden stimmel nálunk!" - lelkendezett fox, és igazából totálisan elhisszük neki, hiszen a csapatból mindenki az újrakezdés lehetőségét köszönheti a dignitas-nak.

A közelmúlt csapat nélkül eltöltött tapasztalatai, a portugál mezőnyben való láblóbálás és az amerikai együttesekkel való gyakorlás után fox a jelenlegi versenymetáról is szót ejtett, kifejtve, hogy szerinte hol lehet az ő helyük ebben a folyton változó versenyfutásban:

"A portugál mezőnyből hiányzik a háttér, a csapatok támogatása. Tehetségek ugyan vannak, de nincs aki mögéjük álljon, így nehéz lesz bármit is villantani a közeljövőben. Amerikában hasonló a helyzet, a tehetségekkel ott sincs gond. Brutálisan skilles, érett és eszes játékosok vannak a tengeren túl, náluk egyszerűen a mentális blokk, ami a sikerek útjába áll. A fontos pillanatokban rendre csődöt mondanak, pedig a győztes mentalitás bennük van. Az európai játékosok egyszerűen jobban kezelik a sikert, ennyi a titok. Remélem előbb-utóbb nekünk is jönnek majd a szép eredmények, szeretnénk az ECS-ben is jól szerepelni, a legközelebbi fő cél pedig a PGL Majorra való kijutás."

Önbizalomban tehát nincs hiány, hamarosan a szemünk láttára derül ki, mire lesz képes az új dignitas lineup, vasárnap a mousesports elleni meccsen új sikercsapat születhet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!