Overwatch Uprising: tényleg erre vágytunk?

Overwatch Uprising: tényleg erre vágytunk?

A Blizzardnak vajon sikerült eleget tenni a közösség kéréseinek?

Tegnap este végre megérkezett a következő Overwatch event, amiről itt olvashattok egy összefoglalót.

Megkaptuk tehát a játék második PvE eventjét, ami nagy örömet okozott a közösségnek, hiszen ha csak a skineket nézzük, akkor szintén másodjára történik meg, hogy a játék történetéhez passzoló, és nem ünnephez köthető skineket kapunk. Ami személyes véleményem szerint sokkal jobb, mert így jobban láthatjuk, hogy a Blizzard mennyire veszi komolyan a dolgokat és mennyi kreativitást képes beleölni.

Ugyanez igaz a jelenlegi Uprising módra, hiszen nagyvonalakban itt is egy kellemes történetalapú lövöldét kapunk. Ez megint nem elhanyagolható, hiszen ebből is látszik, hogy a Blizzard foglalkozik a visszajelzésekkel. Szerintem sokan egyetértetek velem, hogy a Junkstein's Revenge-en érezhető volt, hogy az egy halloweeni event, amivel önmagában nincs probléma, de nem nyújtott annyi extrát. Ellenben az Uprising - még ha nem is hibátlan (erről majd később) de - legalább betekintést enged az Overwatch világába. Az event bemutatja, hogy milyen is volt London (King's Row), az omnic-ember kapcsolat paradicsoma az invázió közben, hogy milyenek voltak a karakterek pár éve. Ez fontos, hiszen a közösség nagy része ténylegesen kíváncsi volt ezekre a dolgokra.

Abba most nem mennék nagyon bele, hogy milyen stratégiákat érdemes követni, vagy esetleg milyen kompozíciókat érdemes hozni, inkább kiemelném, hogy mi a nagy előnye az eventnek, és mi az, ami miatt mégsem tökéletes a dolog.

Először essünk túl a negatív dolgokon...

Mivel egy csapatalapú PvP játékról beszélünk, ezért nem kell túl sokat várni a PvE módtól, egyszerű mint a faék. Teljesítjük a feladatokat, miközben szinte le sem vesszük az ujjunkat a bal egérgombról. Emiatt sajnos elég hamar monotonná valik a dolog, ha randomokkal csak a lootboxokat farmoljuk. Emellett nem igazán ösztönöz a játék a nehezebb módok kipróbálására. Ez azért is fontos, mert inkább grindolom egy kicsit az easy fokozatot a lootboxokért, mintsem 10 perces próbálkozás után üres kézzel távozzak. Persze kihívás meg minden, de akkor már tényleg elmegy az ember egy gyorsjátékra, vagy akár rankedezni.

...és most a pozitívumok

Egyszerűen minőségi. Ötletesen lett megalkotva a Null brigád, a pályát is hangulatossá tették, azt is meg merném kockáztatni, hogy jobb, mint az eredeti King's Row. A feladatokban is van bőven potenciál. Ugyebár a negatívumoknál volt említve a lootbox-farmolás, ami az Uprisingban pofon egyszerű, hiszen az arkád módok közt található a játék, és így egy kis grindolással az egész heti lootbox adag kivehető (ami a skinek miatt nagyon nagy öröm). A másik komolyabb érv a mód mellett, hogy egy-két vesztes ranked után mindenképp jó ötlet lehet az Uprising. Rengetegszer hallottunk már arról, hogy aki tényleg komolyan foglalkozik egy játékkal (e-sport szinten), annak az egyik legnagyobb ellensége a kiégés. Több játékos is van, aki ez esetben elmegy Dotázni (ha CS-sről beszélünk), vagy csak szimplán elmegy futni, sportolni stb. Valamelyest erre nyújt alternatívát a PvE, mivel - még ha ugyanazt a játékot is játszod, ami miatt nem esel ki a ritmusból - egy kis színt visz a néha már-már egyhangúvá váló játékhoz.

Összesítve talán eddig ez az egyik legjobb event, amit az Overwatch-ban láthattunk, tehát a címben feltett kérdésre a válasz: igen!

Sajnos amint véget ér, valószínűleg el is búcsúzhatunk a módtól, tehát addig is sok szerencsét kívánok mindenkinek, hogy sikerüljön kifarmolni a Mercy skint. Ha pedig bármi egyéb észrevételetek van az Uprisinggal kapcsolatban, akkor osszátok meg komment formájában.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!