VIDEÓ: DeadFox-ék kikaptak az Astralistól, mutatjuk hogy juthatnak tovább

VIDEÓ: DeadFox-ék kikaptak az Astralistól, mutatjuk hogy juthatnak tovább

Nehéz meccsek várnak a HellRaisers-re, ha szeretnének a továbbjutó helyek egyikén végezni a csoportkör után.

Az ESL Pro League európai csoportköre lassan ráfordul a hajrára, a 26 meccsből sokaknak már csak 8-10 van hátra, itt már minden egyes pont számít. Tavaly ugyanebben a 26 meccses rendszerben volt olyan csapat, aki 14 győzelemmel és 12 vereséggel nem került be a legjobb hat közé, így lemaradt a továbbjutásról. A biztos továbbjutáshoz a csapatoknak a 15:11-es mérleget kell megcélozniuk, ez alapján pedig már most sok dolgot biztosra vehetünk:

Kisebb csoda kellene hozzá, hogy a Na'Vi, Astralis, mousesport és North négyen ne jusson tovább, számukra szinte biztosra vehető, hogy meglesz a 15 győzelem. A Heroic, EnVyUs, LDLC és Kinguin négyes viszont épp az ellenkezőjét éli át, matematikailag egyetlen meccset sem bukhatnának a folytatásban, így az ő kiesésük szinte már borítékolható.

Marad tehát hat együttes, akik két továbbjutó helyért küzdenek majd egymással, a legjobb esélyei a HellRaisers, G2, FaZe trió tagjainak van, a többieknek ugyanis negatív mérlegből kellene pozitívat csinálni a folytatásban.

A HR a mostani 9:9-es állás helyett könnyen állhatna 10:8-ra is, tegnap azonban elszórakozták a világ legjobb csapata elleni esélyüket. Az, hogy az Astralis 16:)-re megverte őket Overpass-on, még nem akkora gond, sokkal jobban fáj a Mirage-on elszenvedett 16:14-es vereség. Főleg annak fényében, hogy 8:13-ra még a HellRaisers vezetett a második félidő közepén.

Innen azonban a világranglista első dánok egy 8:1-es sorozatot produkálva megfordították a meccset, ez a három pont pedig lehet, hogy nagyon hiányzik majd a végelszámolásnál. A HellRaisers-re ugyanis még négy ellenfél, tehát összesen nyolc meccs vár, és ha a 9:9-ből indulunk ki, és a 15:11 a cél, akkor a hátralevő meccseken 6 győzelem mellett csak két vereség fér bele.

Az ellenfelek a FaZe, fnatic, mousesports és NiP lesznek, akik egytől egyig a továbbjutásért küzdenek. A legvalószínűbb forgatókönyv arra, hogy összejöjjön a 6:2 a hátralevő nyolc meccsen, ha a FaZe és a fnatic ellen kiszenvedik az 1:1-et DeadFox-ék, és a már továbbjutó pozícióban ülő mousesports-ot sikerül meglepniük 2:0-ra, a gyengélkedő NiP-et pedig szintén mindkét pályán elkapják.

Első akadályként a fnatic érkezik ma 19 órától, a mapokat elnézve lehet esélyük DeadFox-éknak, hiszen Cache jó pályája a HR-nek, Cobblestone már viszont ingoványosabb terep egy győzelemhez. A cél tehát ma este minimum az egyik map megnyerése, a meccseket élő magyar kommentár mellett követhetitek a már megszokott csatornán:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!