Rangadók, minibotrány és Pirate-alázás a Global Games második napján

Rangadók, minibotrány és Pirate-alázás a Global Games második napján

Nem akármilyen mérkőzésekkel folytatódott a Hearthstone Global Games.

Az első nap izgalmai után szerdán folytatódott a Hearthstone Global Games, melyben összesen 48 nemzet (köztük a magyarok) négyfős csapata érdekelt.

A második játéknap jónéhány rangadót tartogatott, az északiak csatáját, a Finnország-Norvégia összecsapást azonban beárnyékolta egy meglehetősen érthetetlen admin-baki. Történt ugyanis, hogy amíg a finnek megkapták előzetesen az információt, hogy melyik játékoshoz melyik class-ok tartoznak az ellenféltől, és így választhattak deckeket, addig a norvégoknak "vakon" kellett dönteniük, hogy az egyes játékosok a két lehetséges pakliból melyiket hozzák. Lett is ebből egy kisebb botrány a Twitteren - a norvégok játékosa, Zorkthar jogosan akadt ki a történteken, hiszen nekik is meg kellett volna kapniuk az infót.

A hiba szerencsére nem bizonyult döntőnek, hiszen Norvégia végül megnyerte az mérkőzést, de csak igen szoros csatában.

A Hollandia-Románia összecsapás egyik pikantériája az volt, hogy a G2 két játékosa, Thijs és Rdu ezúttal nem egymás mellett, hanem egymás ellen harcolhattak. A románoknak azonban nem termett sok babér ezen a mérkőzésen: a hollandok nagyon simán győztek. Thijs konkrétan megsemmisítette a xTracKyStyLe Pirate Warriorját a Golakka Crawlerekkel.

A játéknap talán legnagyobb rangadóját Németország és Ukrajna vívták, ahol a végső győzelemre is esélyesnek tartott ukránok öt játszmában verték a németeket. A kanadai négyes a hollandokéhoz hasonló, könnyed sikert aratott a franciák felett. Míg az angol nyelvterületek csatájában az amerikaiak szintén sima 3:0-val intézték el a briteket.

Hearthstone Global Games, csoportkör, második nap

Finnország 2:3 Norvégia
Hollandia 3:0 Románia
Németország 2:3 Ukrajna
Franciaország 0:3 Kanada
Egyesült Államok 3:0 Egyesült Királyság

A program pénteken, a hajnali órákban (03:00) folytatódik, méghozzá az alábbi két mérkőzéssel.

  • Ausztrália vs. Argentína
  • Brazília vs. Indonézia

A közvetítést angol nyelven az alábbi csatornán követhetitek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!