Kiderült, mennyit keresnek egy év alatt a NiP-játékosok

Kiderült, mennyit keresnek egy év alatt a NiP-játékosok

A csapat ügyvezetője egy norvég oldalnak árulta el GeT_RiGhT-ék fizetését.

Hicham Chanine legutóbbi nyilatkozatáva egyszer már magára irányította az CS:GO-rajongók figyelmét, hiszen kifejtette: a csapatban egyetlen játékos se érezheti biztonságban magát, kérdés nélkül lecserél bárkit, ha a NiP érdekei ezt diktálják:

NiP: "Senki nincs biztonságban, akárkit elküldünk, ha úgy jó a csapatnak!"

A NiP ügyvezetője meglepő őszinteséggel válaszolt a csapat összetételét firtató kérdésekre, még a legnagyobb sztárokat sem fogják kímélni.

Nemrég egy norvég lapnak adott interjújában pedig újabb részletek derültek ki a csapat magánügyeiről, méghozzá a mindig kényes témának számító fizetések. Konkrét számok ugyan nem hangzottak el személyekhez kötve, de már a körülbelüli értékből is sokminden kiderül:

"A játékosaink jól megélnek abból, amit szeretnek csinálni. A CS:GO együttes tagjai 1,5 és 2 millió norvég korona közötti pénzt visznek haza évente, a Dota2 játékosok pedig átlagosan egymilliót."

Kis utánaszámolással kiderül, hogy f0rest-ék éves fizetése 170 000 és 230 000 dollár között mozog, ami forintban 50 és 70 milliónak felel meg. És ha belegondolunk, ez igazából csak az aprópénz, a versenydíjazások, a szponzori juttatások és a matricapénzek sokkal nagyobb összeget hoznak a játékosoknak, feltéve ha majd a NiP újra kijut egy Major versenyre.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!