Mindössze 9 hőst nem láthattunk tavasszal a top bajnokságokban

Mindössze 9 hőst nem láthattunk tavasszal a top bajnokságokban

Egész jó a meta, ha ennyire diverz volt a hősválasztás világszerte.

Még sehol a Mid Season patch vagy az MSI, de már a tavaszi szezon és az apróbb frissítések megmutatták, hogy a korábbi években tapasztalt alacsony számú "használható hős" a kompetitív bajnokságokban most talán jobb, mint eddig bármikor! Az idei évben világszerte (tehát LCS-ek, LPL, LCK és az összes kisebb régió Japántól Dél-Amerikáig) mindössze 9 (!) olyan hős volt, amelyik egyszer se lett pickelve tétmérkőzésen. 

A magukra hagyott szerencsétlenek listája: Udyr, Volibear, Cho'Gath, Amumu, Master Yi, Veigar, Diana, Skarner és Garen. Olyan hősök, amelyekkel azért alacsonyabb szinteken simán le lehet carryzni 1v9 a meccseket (na jó, talán Skarnerrel nem). 

A meglepetésre futottak kategória győztesei: 

Tryndamere: egyszer valaki az ausztrál régióban pickelt, ledive-olták torony alatt, de a Trynda jött ki belőle jobban, a gyors 2-0 után pedig végig splitpusholta a meccset. 

Sejuani: a vaddisznó hátán vágtató fagyos hölgyeményt hát naná, hogy Oroszországban, az LCL-ben láthattuk egy Kha'Zix-szal szemben. Persze kikapott.

Xin Zhao: J4 személyi testőre az európai Challenger Seriesben került elő egy Ivern ellen, de hiába a 10 kill a meccs során, győzelemig már nem tudta vinni a csapatát.

Blitzcrank: ha valaki nézte a napokban a kt és a Longzhu negyeddöntőjét, akkor ott találkozhatott vele, méghozzá MVP Max kezei alatt. Tudjátok, ő az a srác, aki quadra killt nyomott Sionnal és egy Thresh Q-val baront lopott.

Heimerdinger: A török TCL-ben Atom játszott vele, de sajnos atomjaira szedte egy Irelia, a vége 2-7-1

A teljes listát itt tudjátok megnézni, ha kíváncsiak vagytok!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Borítókép

Kövess Minket!