Benji:

Benji: "én már nagyon sokat fejlődtem és szerintem a csapattársaim is egyetértenek"

Nemrég sok vita és beszélgetés tárgya volt az infjú dzsungeles sorsa, akit elsőként vettek meg hazánkban, mint játékost. Őt faggattuk a múltjáról kicsit.

Sok beszélgetés tárgyát képezte Benji, vagyis Torma Benjamin, mikor átigazolt a myRevenge-ből a THR-be nem is oly régen, a hírek szerint elég szép summáért, azóta viszont nem sokat hallhattunk róla, hiszen a nagyobb magyar versenyek még csak most indulnak be, pár kivételtől eltekintve.

Ilyen még nem volt idehaza: a THR kivásárolta Benjit a myRevengeből

Aioween | 17/02/13 18:00 Ilyenre még nem volt példa Magyarországon. Már eleve az is ritkaság számba megy, hogy egy magyar játékos hivatalos szerződéssel és havi fix fizetéssel rendelkezzen, pusztán azért, mert játszik a LoL-lal és természetesen részt vesz versenyeken, valahogy így működik nyugaton is.

Ennek kapcsán beszélgettünk kicsit vele a múltjáról, nevének eredetéről, eddigi eredményeiről és úgy összességében arról, hogy ki is az a Benji.

Cancer, Handsome, honnan jöttek ezek a jelzők? Egy jóképű, de toxic játékost tisztelhetünk benned?

Nem mondanám magam toxikusnak, de van amikor kicsit szeretek beszélgetni a csapattársaimmal és az enemyvel. A handsome jelzőhöz csak ennyit tennék hozzá:

Utoljára az ESL SEC belgrádi döntője alatt beszélgettünk, akkor még a myR színeiben játszottál. Mesélj kérlek egy pár szóban az eddigi lolos karrieredről. myR előtti időkről, a myR-nél töltött napokról!

Hát a myR előtt nagyon sok csapatnál megfordultam, mindig volt csapatom szerintem miután meglettem gold1-es soloquen. De akkoriban még az egyéni fejlődés volt az elsődleges, nem az hogy a csapattal valami komolyabb eredményt elérjünk. A myR előtti utolsó csapatom ha jól emlékszem a FOGF(FeedOrGetFed) volt, ami inkább egy családias hangulatú csapat volt, ahol már probáltuk egymást fejleszteni csapat szinten is. De például megfordultam az Obscure Gamingnél, a CryCore multigamingnél, Team Hope Academynél. A myR-ben töltött idő alatt sok dolog történt velem mind a magánéletben, mind a lolos karrieremben is. Persze mindenből tanul az ember és nagyon szépen meg szeretném köszönni minden volt myR-es csapattársamnak, amit együtt letettünk az asztalra és hogy segítettek nekem is fejlődni. Egy nagyon nagy élmény volt mindenkivel játszani és főleg az utolsó lineuppal a külföldi utazások, ami egy életre szóló élmény marad.

Te voltál az első olyan játékos, akit leigazolt egy magyar csapat komolyabb pénzösszegért, milyen hatással volt ez rád? Korábban erre még egyáltalán nem volt példa.

Igazából szerintem pozitív hatással volt rám, miután megjelent a cikk nagyon sok jelölést kaptam például facebookon. Nagyon sok ember kedves szavakkal és biztatásokkal fogadott és probálok mindenkinek segíteni, akinek valami kérdése van valami témában. Nagyon fontos egy jó kapcsolatot ápolni a „fanbase-el” hiszen ők is nagyon sok erőt adnak neked egy-egy versenyen.

Milyen az élet a THR-nél, hogy érzed magad?

Nagyon jól érzem magam a csapattal. Szerintem egy nagyon jó társasághoz csatlakoztam, akikkel játékon kívül is nagyon jó kapcsolatot ápolok. A hangulat jó, a színvonal kiváló, mi kellene még?

Melyek a legfontosabb értékek számodra egy csapatban?

Nagyon sok mindenre oda kell figyelni egy csapatnál ,hogy meglegyen az egyensúly, de a legfontosabbak szerintem, hogy tiszteljük egymást és figyeljünk oda egymásra ingame, nem biztos hogy a te callod jobb, mint a másé, ezért mindenkit megkell hallgatni és nem önfejűnek lenni mert az lehúzza a csapatot.

Milyen az új edzővel, Athlasszal a munka?

Nagyon színvonalas teljesítményt nyújt a coach bácsi az első naptól kezdve. Nem szokott felesleges információkat közölni, amikor gyakorlás van csak a „munkájára” koncentrál. A magánéletben is egy nagyon szeretnivaló emberke, örülök hogy vele dolgozhatok és hiszem hogy hiába van rövid ideje velünk, én már nagyon sokat fejlődtem és szerintem a csapattársaim is egyetértenek ebben. Minden hibát kiemel és segít nekünk, hogy mire figyeljünk oda.

Ha lenne egy képzeletbeli ranglista, amely a legjobb hazai lolosokat osztályozza, te hanyadik helyre tennéd magad?

Azt semmiképp sem jelenteném ki, hogy első mert nagyon sok kíváló játékos van Magyarországon mint pl. skinzor, hi im mate, geller, de az első 10-be mindenképp betenném magam, persze ezt a kivülállók jobban látják ki mennyire teljesít jól egy-egy versenyen. Én sem a jungle teljesítményem miatt tenném magam a top10-be, hanem mert mindegyik lanen megtudom állni a helyem, ha úgy van.

Egy kicsit szakmaibb: mi a véleményed a mostani metáról? A nagy év eleji patch lényege az volt, hogy sokkal nagyobb szerep jut a jövőben a junglereknek, hogy látod jelenleg, ez mennyire valósult meg?

A mostani jungle metát nem a változatosság jellemzi. Ezt arra értem, hogy 6 jungleresen kívül nagyon ritkán látható más. Mostmár sokkal nagyobb ráhatása van a junglernek a gamere, de még mindig inkább a csapatjátékon és a rotációkon van a legnagyobb hangsúly. Én személy szerint szeretem ezt az „új” metát, mert eddig nem volt túl „bő” a champion poolom de mostmár elmondhatom hogy magabiztosabban játszom több karakterrel is.

Kedvenc karaktered a játékban? (Scuttle crab nem ér :D)

A sárkányok a kedvenceim, mert mindig sikerül belopni előlem ha él az enemy jungler. Sajna nem vagyok egy sárkányidomár így nem kezelem túl a sárkánykákat, de szeretem őket, mert nagyon nagy előnyt tud nyujtani különféle compoknak. Minden sárkánynak megvan a maga ereje és mindig megéri beruházni egy-egyre. És ha championökre gondolsz, akkor viszont mindenképp Lee Sin és Elise. Mindkettő egy nagyon erős early jungle és nagyon szeretem mindkét champet.

Van példaképed? Ha igen, ki az és miért?

Régebben volt, még season 3-ban, nagy Ocelote fan voltam, minden streamjét néztem, minden SK meccset néztem twitchen és még youtubeon is visszanéztem legtöbbször. Nagyon imádtam a játékstílusát és ő miatta kezdtem el komolyabban játszani. Mostanában ez háttérbe szorult, hogy példakép meg ilyenek, de ha a mostani scenet kéne nézni akkor Perkz, aki a legközelebb áll a szívemhez és ha junglert kéne mondanom pedig Jankos. Mindkettőben ott van az az egészséges „egoizmus” ami sosem árt.

bluerzor meglépte, megkérdem tőled is: ha kapsz egy ígéretes külföldi ajánlatot pl. egy CS csapattól, gondolkodás nélkül igent mondanál?

Ezt azért nem állítanám, hogy gondolkodás nélkül igent mondanék. Mondjuk ha egy CS/LCS csapatról lenne szó, akkor lehet nem túl sokat gondolkodnék, de ha valami egyéb ligáról (angol, francia, spanyol, török, orosz) ott már azért a hangulat is sokat számitana. Ami még fontos lenne, hogy kikörvonalazodjon bennem, hogy melyik teamben tudok fejlődni, ezáltal a karrierem fejleszteni. Nagyon sok mindentől függene a távozásom de egyenlőre nem tervezek, nagyon jól érzem magam a reaperek színeiben. ^^

Reméljük hamarosan elindul az idei MEB és újra láthatjuk hazánk legjobbjait heti szinten.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!