CS:GO csapatot venne a Szpartak Moszkva sportegyesülete

CS:GO csapatot venne a Szpartak Moszkva sportegyesülete

Újabb nagy múltú sportklub fektetne az esportba, több játékban egyszerre indulna el a moszkvai együttes.

CS:GO, LoL, Dota2 és FIFA17 egyszerre. Nem, ez nem valami új netes kihívás, hanem a Szpartak Moszkva kívánságlistája, vagyis azon játékok felsorolása, melyben saját csapatot szeretnének indítani. És a klub nem csak a levegőbe beszél, szép csendben már létre is hozták a Spartak Esports elnevezésű gaming részleget a klubon belül, első lineupjukat pedig még ma be is szeretnék jelenteni.

A cirill betűk senkit ne zavarjanak össze, röviden ennyit tesz a bejegyzés "19.04.2017 - Az új csapat időpontja". Hogy milyen lineupot jelentenek majd be, azt egyelőre nem tudni, a részleteket egy mára meghirdetett sajtótájékoztató keretében tárják majd a nyilvánosság elé.

Az orosz sportklub lépése abból a szempontból nem meglepő, hogy Oroszországban már tavaly rendes sportnak nyilvánították a videó játékokat, így az esport térnyerése szinte borítékolható volt az országban. Ennek egyik első és legfontosabb, valamint a többiek számára vélhetően példamutató lépése lehet a Spartak Esports projekt.

A találgatások persze egyből beindultak, sokak szerint van összefüggés a Gambit névváltásáról megszellőztetett pletykáknak és a Szpartak megjelenésének, ha őszinték akarunk lenni, a klub számára ez lenne a lehető legjobb döntés jelenleg. A Na'Vi csapata mozdíthatatlannak tűnik, a FlipSid3 felett eljárt az idő, így ha igazi elit csapatot szeretnének igazolni, ahogy azt a North is tette, Zeus-ék lennének a megfelelő választás a régióból.

Nevet válthat a Gambit, Zeus-ék új szervezet felé tartanak

A mindig jól értesült DeKay szerint Amerika szóba se jöhet az esetleges mozgásnál.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!