Novemberben megint indul az esport Olimpia

Novemberben megint indul az esport Olimpia

Idén kilencedjére is útnak indul az elktronikus sportok Olimpiája, ezúttal Busanba tart a verseny.

A Nemzetközi Esport Szövetség (IeSF) nemrég bejelentette, hogy 2017-ben is megrendezik az Esports World Championship versenyt, a helyszín pedig a dél-koreai Busan városában lesz, november 8-12. között. Idén kilencedik alkalommal gyűlnek majd össze a legjobb e-sportolók, hogy hazájuk színeiben eldöntsék, melyik nemzet is a legjobb.

Busan egyébként idén már tartott egy nagy játékokkal kapcsolatos nemzetközi expót, a G-STAR-t. Ez a rendezvény nem sokban különbözik az itthoni PlayIT sorozattól, az alapelv gyakorlatilag ugyanaz, csak ez léptékekkel nagyobb. A panelek a legjobb koreai játékokat vonultatták fel és pár kisebb versenyt is tartottak.

Az IeSF legfőbb tanácsának döntése után a tagországokban mostantól megindulnak a nemzeti selejtezők, hogy kiderüljön, ki az érdemes arra, hogy majd ősszel az országát képviselje. A verseny egyik érdekessége még, hogy a csapatok és egyéni e-sportolók a saját országuk sportszövetségeinek és állami szervezeteinek támogatásával érkeznek majd Busan-ba.

Tavaly nem meglepő módon a koreai játékosok dominálták a mezőnyt, de nem sokkal maradtak le mögöttük a finnek. Ki tudja, talán idén meg törik a hegemónia és változik a helyzet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!