A Blizzard vizsgálja, hogy mi lehet a baj az SR-pontokkal

A Blizzard vizsgálja, hogy mi lehet a baj az SR-pontokkal

Már ha egyáltalán van - a support játékosok lehetnek érintettek.

Az elmúlt néhány hétben felerősödtek azon visszajelzések, melyekben a játékosok arra panaszkodnak, hogy a support karakterekkel kevesebb SR-pontot kapnak győzelem esetén, mint egyébként.

Vannak, akik az "On Fire" rendszerre gyanakodnak, a Blizzard ugyanis néhány hete változtatott ezen valamelyest, hogy minimális hozzájárulás esetén ne járjon annyi pont, Scott Mercer dizájner szerint azonban a két rendszer teljesen független. A játék közbeni "On Fire" leginkább azt mutatja, mennyire vagy jó a mérkőzés alatt a csapattársaidhoz képest, de a meccs végén kapott (vagy veszített) SR-pontok teljesen függetlenek ettől.

Hogy mitől függ akkor, hogy mennyi pontot kapsz győzelem esetén? Attól, hogy mennyire teljesítesz jól a hozzád hasonló Skill Ratinggel rendelkező játékosokhoz képest ugyanazzal a hőssel. Vagyis elviekben nem lenne szabad, hogy jelentősége legyen annak, melyik karaktert választod, hiszen Ana a többi Anával, Mercy a többi Mercy-vel kerül összehasonlításra - és így tovább.

A Blizzard ettől függetlenül továbbra is kap panaszokat, ezért mélyen beleássák magukat a kódba, hogy kiderítsék, mi lehet a háttérben - már ha valóban van probléma.

"Az eddigi nyomozások semmi olyat nem mutattak, ami alapján azt mondhatnánk, hogy valami rendszerszintű probléma van, ami a support karakterekre hat. Valami sokkal specifikusabb hibáról lehet szó, amely egy bizonyos hős, játékstílus vagy szituáció esetén jön elő. De az is lehet, hogy valami teljesen váratlan, éppen ezért alaposan átvizsgálunk minden kódot, ami az SR változását befolyásolja" - írja Mercer.

Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e folytatása a történetnek egy bugfix formájában, hiszen egyelőre a Blizzard sem biztos abban, hogy valóban hibáról van szó.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!