A hollywoodi dombok mellől érkezik a négynapos CS:GO verseny

A hollywoodi dombok mellől érkezik a négynapos CS:GO verseny

150 000 dollárért folyik a küzdelem a cs_summit tornáján, négy európai és négy amerikai együttes részvételével.

100 000 dollárról indult, végül 150 000 dollárnál állt meg a díjazás a summit első CS:GO versenyén, ahova komoly neveket sikerült lecsábítania a szervezőknek. Olyan ötösök mozdultak meg a Summit hívására mint a kétszeres Major győztes SK, vagy a szintén Major versenyt nyert NiP és EnVyUs. Amerikai csapatok közül is a krém érkezett, a Cloud9, Liquid és OpTic bizonyítási vágya még messzire viheti őket, csak úgy mint a Majoron már szépet villantó Gambit és GODSENT.

A formátumot tekintve, már a csoportkörtől kezdve Bo3 meccsekkel érkeznek a rangadók és alsó-felső ágas rendszerrel vágnak neki a küzdelmeknek. A rangadók jelző pedig tényleg nem túlzás, már az első forduló párosítása izgalmas összecsapásokat hoz.

Az SK vs. EnVyUs tavaly még igazi csemegének számított volna az elitcsapatok között, mostanra már jócskán megkopott a franciák fénye, a brazilok pedig az egész világot állva hagyták, lendületük még most is kitart. A Gambit GODSENT elleni csatája a Majoron még Zeus-ék felé billent, mostanra azonban a svédek formája szépen beérett, kiegyenlített csata lesz ez is. Az észak-amerikai csapatok is sorra kerülnek, az OpTic és a Cloud9 például épp egymás ellen meccsel, míg a friss ötödikkel érkező Liquid a NiP-et kapta. Sok szempontból lesz különleges a verseny első napja, most mutatkozik be LAN-on a Liquid új szerzeménye, és a Cloud9 beugrója, érdemes lesz tehát figyelemmel kísérni a történéseket.

A csütörtöki meccsek után jön az alsó és felső ág pénteken és szombaton, míg vasárnapra már csak az igazi tűzijáték, vagyis az alsó ági döntő és a mindent megkoronázó nagydöntő marad! A mérkőzésekről magyar nyelvű közvetítés is érkezik, mindennap két Bo3 képében.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!