Amerika eddig bedarálja az EU csapatokat a cs_summit versenyén

A los angeles-i beköltözős versenyen kicsit talán túl lazára vették az indítást az európai együttesek.

Valódi villában rendezi első CS:GO versenyét a summit, a 150 000 dolláros megmérettetésre négy európai és négy amerikai csapatot hívtak meg a szervezők. Már a csoportkörtől Bo3-al indított a verseny, a győztes a felső ágon menetelhet tovább, a vesztesre az alsó ág javítási lehetősége várt a bukó után. A formátum miatt az izgalmakat, a helyszín okán a jó hangulatot szinte előre garantálni lehetett, és ahogy arra számítottunk is, a helyszíni stáb egy percet sem tétlenkedett, minden idők legjobb verseny-beharangozó videóját hozták össze!

A viccelődés ideje viszont az első párosítás megkezdésével rögtön le is járt, és bár technikai problémák jócskán akadtak az első meccsen, az SK végül még így is simán lehozta a találkozót. A gyors 2:0-nak az EnVy látta kárát, a francia csapat két mapon összesen 12 kört tudott csak hozni. Coldzera nagyon elemében volt, szinte elképzelhetetlen +35-ös K/D aránnyal fejezte be a találkozót.

A Gambit és a GODSENT találkozóján egy szoros és egy nagyon könnyű map volt a menetrend, Cache-en a svédeknek sikerült 3 mappontot hárítva kiharcolniuk a továbbjutást, ott azonban már hengerelt a Gambit, és Zeus-ék a folytatásban sem álltak le. Cobblestone-on könnyű 16:5-el léptek túl ellenfelükön, ezen a Bo3-on AdreN volt a horribilis K/D felelős a szerveren.

A feltámadóban levő OpTic szarvát alaposan letörték a Cloud9 beugróval érkező játékosai, swag ugyan nem váltotta meg a világot a két lejátszott map alatt, de stabil AWP-s játéka pont annyit tett hozzá a meccshez, hogy ne kelljen különösebben izgulniuk a végeredmény miatt. 16:9 és 16:6 lett a vége, az utolsó felső ági továbbjutó pedig az egyetlen 3 mapos küzdelem győztese, a NiP-et alsó ágra küldő Team Liquid lett. Twistzz bemutatkozása tehát jól sikerült új csapatában, fontos 3 és 4 killes körökkel segítette a Liquid-et, végül 1.22-es ratinggel zárta a meccset.

A verseny pénteken este 18:30-tól az alsó ági kiesési rangadókkal folytatódik, elsőként az EnVyUs és az OpTic, utánuk pedig a GODSENT és a NiP feszülnek egymásnak. A felső ágon hajnalban SK vs. Cloud9 és Gambit vs. Liquid rangadókat sorsoltak, eddig tehát nagyon szépen mennek az amerikai csapatok, ideje lesz összekapnia magát az EU ötösöknek is, bár a svéd rangadóval már biztos, hogy egy európai ötöstől elbúcsúzunk ma. A magyar nyelvű közvetítés 18 órától érkezik:

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!