Tündérmesévé vált a rémálma a hátrányos helyzetű CS:GO streamernek

Tündérmesévé vált a rémálma a hátrányos helyzetű CS:GO streamernek

Ha valakit szekálnak az soha nem jó, de Loop-nak valóra váltotta az álmát.

Mindenki találkozott már a játék közben olyan csapattárssal, akinek semmi nem volt jó. Mindenkit elküldött a fenébe, különleges betegségeket kívánt nekünk és családunknak vagy egyszerűen csak a negatív hozzáállásával tönkretette a játékélményt. A másik eset pedig, amikor egy körben a csapat kiszemel egy embert és minden dühét azon vezeti le. Persze lehet, hogy igazuk van és egy emberen bukik a meccs, de azért, mert valakinek rossz napja van, még nem érdemli meg, hogy gyakorlatilag ismeretlen emberek az interneten a porig alázzák. Az átlagos játékos számára magától értetődő, hogy nem viselkedik ilyen alpári módon, de tudjuk, hogy azért bele lehet futni pár rosszindulatú emberbe.

Ez történt Adam „Loop” Bahzir-ral is nemrég, csak az ő esete speciális. A srác több mint 4 éve szinte minden szabadidejét a játéknak szenteli. Megpróbál minél többet fejlődni és a legjobbak közé jutni. Mindezt pedig élőben teszi, hiszen már évek óta van Twitch csatornája, amit azzal a nem titkolt céllal hozott létre, hogy meg tudjon élni ebből. Ez eddig egy tök átlagos történet, de Adam egy veleszületett betegség miatt alig lát, gyakorlatilag 10-20 centiméterre ül a képernyőtől. A hangképzése is sérült, ami miatt egy picit érdekes a beszéde és egy olyan játékban, mint a CS:GO, bizony szükség van a verbális kommunikációra. Az évek során már hozzászokott, hogy a csapattársai kicsit nehezebben értik meg, de pár napja egy meccsen a hangja miatt mielőtt elkezdődött volna a játék, lenémították, majd ki is dobták a csapatból.

Innen viszont egy teljes hátraarcot kapott a dolog, mert ugyan Loop-nak nem esett jól, hogy kitették, de az erről készült felvétel szinte órák alatt körbeszáguldott a világon és a CS közösség egy emberként állt be mögé és biztosították a támogatásukról. Kezdésnek a nézőszáma egyből felugrott háromezerre és a szám azóta sem csökken. Ez már magában egy sikersztori, de ezzel még nem ért véget. A Cloud 9-ból Jordan ’Nothing’ Gilbert és az EnVyUs-ból Adil ’ScreaM’ Benriltom is megkeresték, hogy ők szívesen mennek vele pár kört, ha már a random embereknek nem volt elég jó. Sőt a meccsek közben Mohamad ’moE’ Assad még egy ezer dolláros donation-t is küldött Loopnak. A hab a tortán pedig az EnVy ajánlata, miszerint ha Adam-nek van kedve hozzá, akkor csatlakozzon a streamer csapatukhoz, amire végül már csak annyit tudott mondani, hogy „most álmodom?”.

Nem tudni, hogy a most rávetülő figyelem meddig tarthat ki, de az biztos, hogy a 17 éves kaliforniai srácnak egy álma vált valóra azzal, hogy a teljes közösség megismerte a nevét és, hogy rájött, sokan támogatják őt. Ezen felbuzdulva indított egy AMA bejegyzést Redditen, ami az elmúlt napok történései után a legnépszerűbb bejegyzések között van. Lássunk pár érdekesebb kérdést és persze választ is egyben:

Végignéztem a teljes szituációt, történt már veled ilyesmi ezelőtt is?

Nem, ilyen gyorsan még soha nem némított le egyszerre négy ember. Persze többször előfordult, hogy csúfoltak a hangom miatt, vagy egyszerűen trollnak neveztek. De ezt megoldottam azzal, hogy letiltottam őket, de ez most más volt.

Azt tudom, hogy a szó szoros értelmében vak vagy, de mégis pontosan mit jelent ez, limitált távolságra látsz, vagy egyszerűen homályos minden?

Mindkettő igazából. Amikor gyerek voltam, a betegségem miatt átestem egy műtéten, ahol a szemem sarkait leszűkítették, hogy ne menjen bele kosz és por, ebből ered a csökkentett látótér. Ezen kívül pedig, mivel nem érzek fájdalmat a szememben, gyerekként sokszor vakartam és ezzel megsértettem a retinát, ebből pedig jön a homályos látás.

Miből meríted a motivációt a játékhoz? Hogyan sikerült felülkerekedned a korlátaidon, amik azért nagyban befolyásolják a játékodat?

Kutya nehezen. De a motivációm talán abból fakad, hogy imádom a CS-t, szerintem függő is vagyok valamilyen szinten. Minden nap hosszú órákat tolok bele, mint ahogy ti is szerintem :). De ettől függetlenül is, azért sokszor nagyon rossz volt az egész, a játék miatt sokszor lettem depressziós, a hangulatom kiszámíthatatlan lett és a szüleim meg is próbáltak lebeszélni arról, hogy folytassam. De ez nem számított, nem tudtam abbahagyni.

Milyen hatással van rád, amikor egy játék során elkezdenek csúfolni vagy bántani? Erre remélem nem az lesz a válasz, hogy már megszoktad, mert az durván para lenne.

Pszichológiai szinten nagyon zavar, sőt talán mindig is ez volt a legnagyobb problémám a játék közben. Ezzel az egésszel mostanáig nem is tudtam rendesen megbirkózni, talán erről majd mondok még pár szót egy másik bejegyzésben.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!