Mennyit is ér a Tainted Minds büntetése? IWD szerint nagyjából semmit

Mennyit is ér a Tainted Minds büntetése? IWD szerint nagyjából semmit

Nem csak mi néztünk furcsán a Tainted Minds-ra kiszabott bírság láttán...

Alig pár nappal ezelőtt úgy tűnt végre pont kerül a Tainted Minds-os mizéria tetejére, am az oceániai Riot kissé furcsán kezelte a helyzetet. Ahhoz képest, hogy más régiókban ennél kevesebbért is bőven többet adtak, elég ha csak az Origen 10 000 €-os büntetésére gondolunk, amit nemrég kaptak.

A Riot szerint semmi durva nem volt abban, hogy lehetetlen körülmények között kellett a Tainted Minds játékosainak élnie

Hodi,Heldeus | 17/04/14 12:25 Pár héttel ezelőtt elég szép botrány alakult ki az ausztrál OPL (Ocean Pro League) ligában játszó Tainted Minds csapatának háza táján. A csapat tulajdonosa csöppet sem tett eleget tulajdonosi feladatkörének, szinte teljesen ellehetetlenítette játékosait a versenyekre való készüléstől meg úgy egyáltalán a normális életkörülményektől.

Tehát ahhoz képest, hogy milyen körülmények közt tartották a játékosokat, ki se zárták őket, mindössze 6 hónap próbaidőt kaptak és összesen 7000 $ bírságot, amiből 5000 a szerződésszegésért járt, 2000 a számítógéphiány miatt, aminek köszönhetően nem tudtak gyakorolni.

A hír persze bejárta a világot és az egyik ismert streamer, IWillDominate figyelmét is felkapta, aki korábban a Team Liquid-ben játszott dzsungelpozícióban.

Ezt a pénzmennyiséget, amit egy egész csapatra kiszabtak, ő egyedülálló streamerként 12 nap alatt megkeresi csak a donation-ből. És persze lehet azzal jönni, hogy ez csakOceánia vagy, hogy fejlődő régió, de egy teljes csapatról beszélünk, komplett infrastruktúrával és valószínűleg nem egy támogatóval, nekik ez az összeg semmit nem jelent. Még Dominate is azt mondja videójában, hogy ennyi erővel ő is indíthat egy csapatot, nem fizeti ki őket és nem biztosít semmit, mert a streamkeresetéből röhögve kifizeti azt. 

Az kissé érdekes, hogy a döntéshozatalban és a szabálysértések büntetésében ekkora különbség lenne a Riot különböző régiói között, ha EU-ban vagy NA-ban történt volna az eset, a csapatot minden bizonnyal már rég kizárták volna és az összeg is bizonyára 5 jegyű lett volna.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!