Első LAN győzelmét ünnepelhette a One Piece a tavaszi MondoConon

Első LAN győzelmét ünnepelhette a One Piece a tavaszi MondoConon

A kilátogatók láthatták a rework-ölt Galiot és Rakant is akcióban! Na meg egy Orianna pentát!

3-1-re győzött a One Piece Esports a Nice Gaming ellen a 2017-es tavaszi MondoCon League of Legends döntőjében, ezzel első LAN győzelmét ünnepelhette a csapat a Hungexpo e-sport színpadán! Az előzetes várakozások inkább a Nice Gaming felé húztak, ha pusztán a lineupból indulunk ki, Cuhi, vagy a tavaly még WiLD színekben játszó Funzkai, esetleg a WSE-ből átigazoló Penge már ismertebb nevek a nemrég alakult OP-hez képest, így mindenképpen kisebb meglepetésnek számít ez a győzelem.

A 3-1-es végeredmény mögött azonban nagyon szoros meccsek vannak: az első játékban magabiztosan kezdett az N6, Funzi és a felső ösvényen Hipponixx magabiztosan vitték a hátukon a csapatot és szépen lassan elszakadtak az ellenféltől mind killek, mind arany tekintetében. A 20. percre már jó 7k gold volt a különbség. Aztán a 25. perc környékén az N6 belement egy 4v5-ös csapatharcba, de az addigra feltankosított Maokai és Tahm Kench bőven elég frontline voltak megvédeni az Oriannát és az Ashe-t, az OP pedig mindössze egy embert vesztett, így 4v1-ben fordultak Baronra. A 30. percre az aranykülönbség már az OP oldalán volt, innentől pedig már nem volt megállás, 1-0 a One Piece-nek.

A második meccsről nem érdemes sok említést tenni, az OP jött, látott és darált, végig dominálva, 23 perc alatt befejezték a meccset, az MVP pedig az a Febern lett (a játékban Soren), aki ezúttal is parádézott Oriannával, a végére még egy pentakill is összejött neki!

Jött egy fél órás ebédszünet, ami jót tett az N6-nak, a harmadik meccsen megmutatták, hogy itt vannak még a Hungexpon. Violeree behozta Rakant és nem is okozott csalódást, míg a felső ösvényen Hiponixx az egyik legjobb hősét, Fiorát hozta, amivel a meccs végére néhány ütésből lebontott bármilyen tankot. Kulacs Nautilusának esélye se volt ellene. Funzkai Rengarral villogott, a 15. percnél már 4 kill és 2 assziszt állt a neve mellett. 2-1-re javított az N6, jöhetett tehát a 4. meccs!

Az OP toposa, Kulacs ezúttal Galiot hozta sokak örömére, míg Febern középen Tallyah-val próbálkozott, ráadásul az OP elhozta Lulu-t is, ami a Galioval kombózva elég komoly védelmet tud nyújtani bármelyik carry-nek. Hiponixx a legjobbját, Poppy-t hozta topra, de a Galio ellen is inkább csak egálra tudta hozni az ösvényt, nyerni már nem tudott ellene. Az N6 alsó ösvényén az Ashe - Rakan kombó nagyon izmost volt, Lulu-nak és Varusnak nem sok esélye volt ellene. Viszont Paresz a Lee Sinnel, illetve Febern a már említett Tallyah-val brillíroztak, a hátukon vitték a csapatot, a széria képzeletbeli MVP díját egyértelműen az OP midese kapta, aki már a 12. percben 4-0-ban volt. A meccs elején kidolgozott előnyt pedig már nem hagyta veszni az OP és bár hihetetlen, hogy 10 ezer arany hátrányban milyen magas szinten védekezett az N6, a fordításra már nem volt elég, ezzel beállt a 3-1-es végeredmény.

A díjátadó után beszélgettünk Kulaccsal többek között az említett Galio pickről is, valamint a még frissnek mondható gárda jövőbeli céljairól:

Vasárnap folytatás az ESL SEC nemzeti döntőjében, magyar közvetítés természetesen lesz, méghozzá itt:

Élő videó megtekintése innen: esporthuLOL – www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!